CPC organizovala nalaganje badnjaka u Nikšiću

Badnjak su donijeli članovi porodice Petrović Njegoš, a u njihovo ime obratio se Ljubo Petrović koji je kazao da su spašavali crkvu, a danas državu

24091 pregleda 30 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Crnogorska pravoslavna crkva organizovala je nalaganje badnjaka ispred episkopskog dvora ljetnjikovca kralja Nikole u Nikšiću.

Badnjak su donijeli članovi porodice Petrović Njegoš, a u njihovo ime obratio se Ljubo Petrović koji je kazao da su spašavali crkvu, a danas državu.

Kako je istakao, umjesto da su svi okupljenji oko majke Crne Gore, danas moraju da brane i spašavaju državu od "domaćeg jada" koji ne priznaje Crnu Goru i njene simbole.

Liturgiju je služio episkop ostroško nikšićki vladika Boris koji se nakon nalaganja badnjaka obratio vjernicima i pozvao ih da zapale dvije svijeće - jednu za Crnu Goru, a drugu za Ukrajinu. Kako je kazao ništa na ovom svijetu nije vječno osim časti, obraza i Boga.

"Nije lako u ovom vremenu kada smo na svome pragu i svome kamenu maltene progonjeni, maltene zabranjeni, da ostanemo čistog srca, da nas ne dotiču ova dešavanja koja se dešavaju u cijelom crnogorskom društvu", kazao je episkop CPC, Boris Bojović.

Bonus video: