Bulajić: Saradnju Ukrajine i CG ojačaćemo potpisivanjem Protokola o razmjeni informacija

Oleh Herasimenko naveo je da su mnogi Ukrajinci, koji su napustili porušene i okupirane domove, našli utočište u Crnoj Gori u kojoj se osjećaju bezbjedno

1606 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava prihoda i carina
Sa sastanka, Foto: Uprava prihoda i carina

Iako ima još prostora unaprjeđenje saradnje Ukrajine i Crne Gore, ona će se dodatno ojačati potpisivanjem Protokola o razmjeni informacija u carinskoj oblasti.

To je saopšteno nakon jučerašnjeg sastanka v.d. direktora Uprave prihoda i carina, Vladimira Bulajića i Oleha Herasimenka, ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori.

"Sagovornici su utvrdili da Crna Gora i Ukrajina u kontinuitetu njeguju prijateljske odnose, da carinske službe ove dvije države sarađuju u carinskim pitanjima i najavljeno da će se ova saradnja unaprijediti potpisivanjem Protokola o razmjeni informacija u carinskoj oblasti", navodi se u saopštenju Uprave prihoda i carina.

Bulajić je istakao da Crna Gora pruža podršku ukrajinskom narodu koji se sada nalazi u veoma teškoj situaciji.

Naglasio je da Uprava prihoda i carina Crne Gore ima uspostavljenu komunikaciju sa carinskom službom Ukrajine sa kojom sarađuje na osnovu Sporazuma o saradnji u carinskim pitanjima "ali da uvijek ima prostora za jačanje saradnje, što će se konkretizovati potpisivanjem Protokola, koji će bliže regulisati saradnju na operativnom nivou".

Herasimenko je naveo da su mnogi Ukrajinci, koji su napustili porušene i okupirane domove, "našli utočište u Crnoj Gori u kojoj se osjećaju bezbjedno".

On je istakao značaj potpisivanja Protokola kojim će se u velikoj mjeri poboljšati saradnja carinskih službi dvije zemlje i ponudio pomoć u realizaciji ove aktivnosti.

"Bulajić i Herasimenko su saglasni da je saradnja na bilateralnom nivou od značaja za obje države i carinske službe, posebno u cilju razmjene infomacija važnih za sprovođenje carinskih procedura i nesmetanog prometa robe", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: