Studentski parlament UCG: Donosioci odluka da odgovorno i efikasno riješe probleme nikšićkih studenata

"Dok problemi sa grijanjem, snabdijevanjem toplom vodom i kvalitetnom i uvijek dostupnom ishranom studenata u studentskim domovima ne budu trajno riješeni, intervenisaćemo i podržavati svaki legitiman oblik pritisaka na nadležne organe, koji prije potiču od naših koleginica i kolega", navodi se u saopštenju

4506 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (UCG) je saopštio da je porazno da u 21. vijeku moraju da rješavaju probleme sa menzom, grijanjem i snabdijevanjem toplom vodom u studentskim domovima, u državi koja želi da da bude članica Evropske unije.

To su poručili povodom protesta studenata Filozofskog i Filološkog fakulteta u Nikšiću, najavljenog za petak.

"Apelujemo na donosioce odluka da odgovorno, ozbiljno i efikasno pristupe rješavanju problema studenata u Nikšiću", navodi se u saopštenju Studentski parlament UCG.

Dodaju da čvrsto stoje koleginice i kolege i naporno rade na rješavanju problema u Nikšiću.

Naglašavaju da su u prethodnom periodu, više puta ukazivali na probleme u Nikšiću i održali više sastanaka sa upravom studentskog doma "Braća Vučinić" kao i sa predstavnicima Ministarstva prosvjete.

"Određeni pomaci su napravljeni po pitanju grijanja i snabdijevanja toplom vodom te su ti problemi privremeno riješeni u relativno kratkom roku", naglasili su iz Studentskog parlamenta UCG -a.

Dodaju da kao dugogodišnji problem prepoznaju stanje u menzi, koji je prvenstveno nedostatak kapaciteta, kako prostornih tako i tehničkih i ljudskih.

Ističu da ni "kvalitet hrane koja se priprema i servira nije na zadovoljavajućem nivou".

Kako kažu, to je logično, jer "preko 700 studenata koristi usluge menze koja ima kapaciteta za oko 200 korisnika".

"Dok problemi sa grijanjem, snabdijevanjem toplom vodom i kvalitetnom i uvijek dostupnom ishranom studenata u studentskim domovima ne budu trajno riješeni, intervenisaćemo i podržavati svaki legitiman oblik pritisaka na nadležne organe, koji prije potiču od naših koleginica i kolega", zaključili su iz Studentskog parlamenta.

"Još jednom apelujemo na donosioce odluka da odgovorno, ozbiljno i efikasno pristupe rješavanju problema studenata u Nikšiću", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: