Port Milena čistija i do 70 odsto

Privode se kraju radovi na izgradnji kanalizacione mreže za četiri naselja koja su gravitirala kanalu

8126 pregleda 2 komentar(a)
Port Milena, Foto: Samir Adrović
Port Milena, Foto: Samir Adrović

Projekat izgradnje kanalizacionog sistema za četiri ulcinjska naselja, Donja Bratica, Bijela Gora, Totoši i Kodre, vrijedan skoro pet miliona eura, ušao je u finalnu fazu, potvrđeno je “Vijestima” u opštinskom Sekretarijatu za investicije.

Radovi na zahtjevnoj trasi K1, od pumpe Kalamper do Doma zdravlja, biće okončani za oko deset dana kada će početi asfaltiranje te vrlo frekventne dionice puta i postavljanje trotoara. V. d. sekretara za investicije Minir Karamanaga kazao je da će realizacija prve faze projekta sa manjim zahvatima u drugim djelovima grada poput Ulcinjskog polja biti okončana do 15. juna.

Nakon ljeta, uslijediće priključenje objekata na mrežu.

”Radovi na trasi K1 sada idu mnogo brže jer se radi na dubini od jednog do 1,3 metra. U početku, radove smo izvodili na dubini od četiri metra, tako da očekujem da ćemo oko 15. marta početi asfaltiranje i postavljanje trotoara, ukoliko dozvole vremenski uslovi. Vrlo brzo nakon toga pustićemo u funkciju ulicu čija je blokada za posljedicu imale velike gužve u saobraćaju, budući da su se koristili alternativni pravci”, kazao je Karamanaga.

Sredstva za projekat od oko pet miliona eura su obezbijeđena od kredita Evropske investicione banke.

Realizacijom ovog projekta, kako su ranije isticali u lokalnoj upravi, stanje u Port Mileni biće poboljšano i do 70 odsto u odnosu na trenutno.

Karamanaga je najavio i skoro objavljivanje tendera za asfaltiranje ulica u gradu, vrijednog oko 400 hiljada eura.

”Ovaj put nije riječ o glavnim ulicama ili bulevarima u gradu ali svakako jeste o bitnim za funkcionisanje saobraćaja. Razlog za to je što uskoro počinje realizacije projekta za vodosnabdijevanje grada, vrijednog oko 20 miliona eura, pa smo htjeli da izbjegnemo ukrštanje sa njihovima trasama, koje će biti predmet izvođenja radova”, kazao je Karamanaga.

Karamanaga je kazao da uskoro očekuje i potpisivanje ugovora sa najpovoljnijem ponuđačem na nedavno zatvorenom tenderu za izgradnju parkinga iza zgrada Solidarnosti u neposrednoj blizini Opštine.

”Tender je bio vrijedan oko 100 hiljada eura, imamo zainteresovanih i uskoro ćemo zaključiti ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem. Kapacitet parkinga biće 60 mjesta. Ne očekuje da ga Opština ustupi Parking servisu. Razmišljamo o drugim varijantama, vidjećemo još”, naveo je Karamanaga.

Bonus video: