Ministarstvo pravde formiralo radnu grupu za planiranje i izgradnju "Palate pravde"

"Rješenje koje je usvojeno na Vladi podrazumijeva izgradnju dva nova objekta na Starom aerodromu površine 15.400 metara kvadratnih, a biće izmješteni Osnovni i Viši sud u jedan objekat, Privredni i Upravni u drugi", navodi se u saopštenju"

11057 pregleda 5 komentar(a)
ilustracija, Foto: Shutterstock
ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo pravde formiralo je međuresornu radnu grupu koja će obezbijediti planiranje, programiranje i izgradnju objekata pravosudnih organa, odnosno "Palate pravde".

"Radna grupa će biti zadužena i za komunikaciju sa svim međunarodnim i državnim institucijama koje su ključne za realizaciju projekta", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Dodaju da su u sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma dogovorili da se kroz tekuće izmjene PUP-a Podgorice izmijene parametri u skladu sa zaključkom Vlade iz decembra prošle godine.

"Aktivnosti na realizaciji projekta i komunikaciji sa donatorima mogu se započeti i bez izdatih urbanističko – tehničkih uslova koji će biti izdati za predmetnu parcelu sa novim parametrima odmah po izmjeni PUP-a", dodaje se u saopštenju.

Navode da je Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 28. decembra prošle godine usvojila Informaciju o analizi postojećeg stanja i potrebi rješavanja prostornih kapaciteta pravosudnih organa u Podgorici.

"Ovim dokumentom je započet proces sagledavanja postojećih kapaciteta objekata pravosudnih organa u Podgorici i dat predlog koncepta za pripremu i sprovođenje budućih aktivnosti u cilju poboljšanja prostornih i funkcionalnih kapaciteta, uslova tehnologije i bezbjednosti, kao i energetske efikasnosti", dodaje se u saopštenju.

"Rješenje koje je usvojeno na Vladi podrazumijeva izgradnju dva nova objekta na Starom aerodromu površine 15.400 metara kvadratnih, a biće izmješteni Osnovni i Viši sud u jedan objekat, Privredni i Upravni u drugi", zaključuje se u saopštenju".

Bonus video: