Bemax počeo proceduru nabavke novih saobraćajnih znakova za trasu druge faze MR1 pristupne saobraćajnice

Bemax je izrazio spremnost da o svom trošku zamijeni saobraćajne znake koji su se u međuvremenu pretjerano pohabali

4829 pregleda 2 komentar(a)
Jedan od pohabanih saobraćajnih znakova uz kruži tok u Solilima druge fsze MR1 saobraćajnice, Foto: Siniša Luković
Jedan od pohabanih saobraćajnih znakova uz kruži tok u Solilima druge fsze MR1 saobraćajnice, Foto: Siniša Luković

Građevinska kompanija Bemax iz Podgorice započela je danas proceduru za nabavku novih saobraćajnih znakova kojima će zamijeniti pohabane i dotrajale saobraćajne znake postavljene uz trasu druge faze MR1 pristupne saobraćajnice za turistički kompleks Luštica Bay u Krtolima kod Tivta.

Bemax je u avgustu 2019. završio gradnju te ceste vrijednu 2,97 miliona eura, a iako je garant i rok za saobraćajnu signalizaciju ugrađenu na njij istekao još 2021. godine, Bemax je izrazio spremnost da o svom trošku zamijeni saobraćajne znake koji su se u međuvremenu pretjerano pohabali.

"Podizvođač koji je isporučivao saobraćajnu signalizaciju nije u mogućnosti da izađe u susret i da o svom trošku postavi nave znakove. Shodno tome kompanija Bemax će od ponedjeljka, 5.6.2023. godine krenuti u proceduru nabavke potrebnih znakova. Svi znakovi koje je potrebno zamijeniti će biti zamijenjeni u isto vrijeme kada se budu postavljali znakovi na dijelu saobraćajnice MR2 na kojoj Bemax trenutno izvodi radove", saopšteno je Vijestima danas iz Bemaxa.

Bonus video: