Nikšićki đaci uspješni na takmičenju u Veneciji: Engleski jezik "ulazna karta" za uspjeh

Andrija Glušica, učenik šestog razreda, sa 76 poena u svojoj kategoriji zauzeo je četvrto mjesto, dok su godinu stariji Ognjen Cerović i Nemanja Simanić imali pet bodova manje u odnosu na prvoplasiranog (75) u svojoj kategoriji i podijeli sedmo mjesto. Irina Veličković je sa 62 poena bila 24

2769 pregleda 205 reakcija 4 komentar(a)
Učesnici takmičenja u Veneciji, Foto: Privatna arhiva
Učesnici takmičenja u Veneciji, Foto: Privatna arhiva

Znaju učenici Osnovne škole (OŠ) "Ratko Žarić" iz Nikšić da za učenje stranih jezika, kao i za druge stvari u životu, talenat igra manju ulogu, a da su rad i upornost presudni.

Zbog toga se oni za takmičenja iz engleskog jezika, prema riječima profesorice Jelene Doknić, spremaju od 1. septembra, a koliko su spremni pokazali su na nedavno završenim evropskim kvalifikacijama svjetskog Hippo takmičenja u Veneciji.

Andrija Glušica, učenik šestog razreda, sa 76 poena u svojoj kategoriji zauzeo je četvrto mjesto, dok su godinu stariji Ognjen Cerović i Nemanja Simanić imali pet bodova manje u odnosu na prvoplasiranog (75) u svojoj kategoriji i podijeli sedmo mjesto. Irina Veličković je sa 62 poena bila 24.

Takmičari Osnovne škole 'Ratko Žarić'
Takmičari Osnovne škole "Ratko Žarić" foto: Privatna arhiva

"Iz cijele Evrope je bilo preko 28 hiljada takmičara i četvrto mjesto je za mene zaista veliki uspjeh. Drago mi je što sam na dobar način predstavio sebe, školu, grad i državu", kazao je Andrija koji se trudi da mu engleski jezik bude što zastupljeniji u svakodnevnoj komunikaciji.

Tako na društvenim mrežama koristi isključivo engleski jezik, filmove gleda bez titla, a i radije sluša stranu od domaće muzike.

Njegova mentorka Jelena Doknić ističe da savremene tehnologije mogu mnogo da pomognu učenicima, ukoliko se koriste na pravi način, i da treba iskoristiti sve prednosti novih trendova. Pripreme za takmičenje, prema njenim riječima, počinju sa prvim septembarskim školskim zvonom jer samo kontinuirani rad daje rezultate.

Finale takmičenja će se održati na jesen u Rimu, a Crnu Goru će predstavljati Andrej Knežević iz OŠ "Olga Golović".

Bonus video: