Opština Bar: Besplatno ljetovanje za osnovce i srednjoškolce iz Šavnika

"Tokom njihove posjete Baru moći će da se upoznaju sa prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima grada, da nauče nešto više o njegovoj bogatoj tradiciji i brojnim potencijalima", saopštili su iz te opštine

3523 pregleda 6 komentar(a)
Čanj (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Čanj (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Opština Bar obezbijedila je besplatno ljetovanje učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Šavnik, kao jedan od segmenata kontinuirane brige o djeci i mladima i u cilju afirmacije inkluzivnog društvenog odnosa i dostupnosti turističkim sadržajima, saopšteno je iz te opštine.

"Grupa od 69 šavničkih učenika, u pratnji 3 učitelja i nastavnika, boraviće krajem avgusta u Čanju gdje će imati priliku da uživaju u odmoru i morskim sadržajima", navodi se u saopštenju.

Tokom njihove posjete Baru moći će, kako se dodaje, da se upoznaju sa prirodnim i kulturno-istorijskim znamenitostima grada, da nauče nešto više o njegovoj bogatoj tradiciji i brojnim potencijalima.

"Barska lokalna uprava već treću godinu zaredom tokom ljetnjeg raspusta obezbjeđuje smještaj za djecu i mlade iz crnogorskih opština sa sjevera, sa težnjom da i njima učini dostupnim sve sadržaje koje imaju i njihovi vršnjaci sa primorja i iz drugih gradova. Osim toga, ovim se stvaraju uslovi i za unaprijeđenje međuopštinske saradnje u oblastima od posebnog značaja za građane", navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Realizujući ove i slične aktivnosti i iskazujući odgovoran odnos prema djeci i mladima, kako su kazali, Opština Bar će nastaviti da pruža aktivan doprinos kreiranju podsticajnog društvenog ambijenta i unaprijeđenju socijalne zaštite i zaštite prava djeteta.

Bonus video: