Besplatni prevoz za učenike: "Tokom septembra komunikacija između škola i Glavnog grada"

"Taj period će se iskoristiti za pravljenje đačkih kartica kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole", rekli su iz Ministarstva prosvjete

3025 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete

Glavni grad i obrazovne ustanove će tokom septembra obaviti neophodnu komunikaciju u vezi sa besplatnim gradskim prevozom sa učenike i taj period će se iskoristiti za izrazu đačkih kartica, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Predstavnici tog resora i lokalne samouprave danas su, u prostorijama Ministarstva prosvjete, održali sastanak povodom odluke Glavnog grada da svi učenici sa teritorije Podgorice ove školske godine imaju besplatan prevoz.

Sastanku su u ime Ministarstva prosvjete prisustvovali direktor Direktorata za visoko obrazovanje zadužen za učenički standard Goran Radević, direktor Direktorata za srednje obrazovanje Slobodan Savović i savjetnica u Direkciji za učenički i studentski standard Tatjana Ilić, dok su Glavni grad predstavljali sekretar Sekretarijata za saobraćaj Ninislav Kaluđerović sa saradnicima i Radoš Zečević, direktor preduzeća "Putevi".

"Prema Odluci Glavnog grada, korisnici prava na besplatan prevoz su učenici osnovnih i srednjih škola koji imaju prebivalište, odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada Podgorice, a koriste linijski prevoz putnika. Dogovoreno je da se tokom septembra izvršiti neophodna komunikacija između obrazovnih ustanova i Glavnog grada, te da će se taj period iskoristiti za pravljenje đačkih kartica kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo riječi i o međugradskom prevozu, posebno zbog činjenice da veliki broj učenika sa teritorije Podgorice putuje u susjedne opštine Golubovci, Danilovgrad i Tuzi.

Bonus video: