Počelo novogodišnje ukrašavanje Podgorice, za nove ukrase daće 100 hiljada eura

"Komunalne usluge u saradnji sa Glavnim gradom ulažu sve napore kako bi i naša Podgorica bila ukrašena kao i drugi evropski gradovi, odnosno, kako bi napravili prijatnu prazničnu atmosferu i ugodan ambijent"

11738 pregleda 19 komentar(a)
Foto: PG Biro/ Glavni grad
Foto: PG Biro/ Glavni grad

Ekipe Komunalnih usluga započele su novogodišnje ukrašavanje Podgorice, a za nove ukrase ove godine izdvojeno je 100 hiljada eura iz budžeta Glavnog grada, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U prethodnom periodu, kazali su iz Komunalnog, izvršeni su pregled i popravka postojećih novogodišnjih ukrasa.

"Kao i prethodnih godina, okitićemo gradske trgove, ulice i bulevare. Novogodišnja jelka će biti postavljena na Trgu nezavisnosti, a figure u 3D dimenziji biće postavljene u užem jezgru grada, na radost naših najmlađih sugrađana (ispred zgrade Glavnog grada, između zgrade Skupštine Glavnog grada i Biblioteke „Radosav Ljumović“). Figure u 2D i 3D se i ove godine postavljaju na sajlama na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog na potezu od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova do raskrsnice sa Bulevarom Džordža Vašingtona", navodi se u saopštenju.

Za nabaku novih ukrasa opredijeljeno je 100.000 eura, a oni će biti postavljeni na lokacijama na kojima će biti organizovani podgorički pazari.

"Komunalne usluge u saradnji sa Glavnim gradom ulažu sve napore kako bi i naša Podgorica bila ukrašena kao i drugi evropski gradovi, odnosno, kako bi napravili prijatnu prazničnu atmosferu i ugodan ambijent za sve naše sugrađane i posjetioce uoči predstojećih novogodišnjih praznika".

Komunalno planira da sa ukrašanjem završi do 19. decembra, kada je u planu i potpuno puštanje u rad novogodišnje dekorativne rasvjete.

Oni su pozvali privredne subjekte da ukoliko su zainteresovani okite javne površine ispred svojih objekata i na taj način daju doprinos ljepšem izgledu grada.

"Naše Društvo će pružiti svu neophodnu tehničku podršku u vidu radne snage, opreme i mehanizacije. Novogodišnji ukrasi će krasiti Podgoricu do 15. januara naredne godine kada će početi demontaža istih a sve u skladu sa obimom posla i vremenskim prilikama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: