Traže medije tokom izbora direktora

Samostalni sindikat Fonda rada pisao Upravnom odboru, zahtijevaju da sjutrašnja sjednica bude javna

7606 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Upravni odbor Fonda rada trebalo bi na sjutrašnjoj sjednici ponovo da bira direktora te institicije zbog čega je Samostalni sindikat tražio od članova tog upravljačkog tijela da zasjedanje otvori za javnost - medije i sindikalce, ali i “crnogorske istražne organe”.

Prema dopisu Samostalnog sindikata Fonda rada (SSFR) u koji su “Vijesti” imale uvid, sindikalci insistiraju na poštovanju člana 3 Zakona o Fondu rada. Taj član Zakona garantuje javnost rada Fonda.

“S obzirom na to da resorno Ministarstvo rada i socijalnog staranja nema predstavnika u Upravnom odboru, insistiramo i da na sjednicu pozovete Aleksandra Memčevića direktora Direktorata za rad, inače i člana Komisije Uprave za ljudske resurse, koja je ocjenjivala i opravila listu kandiata za direktora Fonda rada”, poručuju sindikalci u dopisu Upravnom odboru.

Fond rada nema direktora u punom mandatu skoro dvije godine, a brojnim nezakonitostima, o kojima su “Vijesti” izvještavale, bavi se i Specijalno državno tužilaštvo.

“Poželjno bi bilo da na zakazanu sjednicu pozovete i nekoga iz istražnih organa Crne Gore, s obzirom na to da imaju značajan broj predmeta u vezi sa vašim odlukama i imenovanjima, nezakonitim predstavljanima i još mnogo toga”, stoji u dopisu.

Sindikat objašnjava da su i zaposlani “zainteresovani da isprate izbor direktora”.

“... I da se uvjerimo u vaše kapacitete, kadrovske procjene, gdje bismo nakon vaše odluke, ukoliko ne bude u saglasju sa listom Uprave za ljudske resurse, zahtijevali od Vlade Crne Gore da tu Upravu raspusti, jer očigledno nemaju znanja koliko i vi”, poručili su iz Sindikata članovima Upravnog odbora.

U Sindikatu očekuju da će Upravni odbor uvažiti njihove zahtjeve.

Fond rada nema direktora u punom mandatu skoro dvije godine, a brojnim nezakonitostima bavi se i Specijalno državno tužilaštvo

Bonus video: