Policijska akademija: Donirana nam je vrijedna oprema za provjeru i identifikovanje falsifikovanih dokumenata

Svjesni smo koliko je značajna donacija opreme za otkrivanje falsifikovanih dokumenata. Nastojimo da podržimo sistem bezbjednosti i omogućimo policijskim službenicima praktičnu edukaciju, s ciljem da oni svoje znanje dalje primijene u praksi", kazao je direktor Policijske akademije, Vladimir Stanišić

2518 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Policijska akademija
Sa sastanka, Foto: Policijska akademija

Policijskoj akademiji u Danilovgradu donirana je vrijedna oprema za provjeru i identifikovanje falsifikovanih dokumenata, saopšteno je iz Policijske akademije.

Iz te institucije su kazali da su ih danas posjetili šef Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Vladimir Gjorgjiev i njegovi saradnici Milica Šćepović i Edina Osmanović, kako bi uručili "značajnu donaciju za poboljšanje rada Policijske akademije i edukacije mladog kadra".

"U okviru projekta „Instrument za izgradnju kapaciteta na Zapadnom Balkanu za integrisano upravljenje granicom (WBIM)“, koji finansira Vlada Kraljevine Danske, Policijskoj akademiji je donirana vrijedna oprema za provjeru i identifikovanje falsifikovanih dokumenata. Ova oprema će biti od vitalnog značaja za obuku pripadnika granične policije, kao i za buduće policajke i policajce koji se školuju na Policijskoj akademiji", piše u saopštenju.

Gjorgjiev je rekao da je između ostalog, prioritet IOM-a integrisano upravljanje granicom.

"Podržavamo izgradnju kapaciteta stručnog kadra, kao i infrastrukture, dajući podršku Crnoj Gori da se što prije ispune standardi i usklade zakonske regulative sa ciljem učlanjenja u Evropsku uniju", izjavio je Gjorgjiev dodajući da se "ističe značajan napredak Crne Gore na putu ka Evropskij uniji".

Direktor Policijske akademije, Vladimir Stanišić, istakao je važnost donacije.

"Svjesni smo koliko je značajna donacija opreme za otkrivanje falsifikovanih dokumenata. Nastojimo da podržimo sistem bezbjednosti i omogućimo policijskim službenicima praktičnu edukaciju, s ciljem da oni svoje znanje dalje primijene u praksi", kazao je Stanišić.

Naglasio je da su ljudski kapaciteti ključni, ali i korišćenje tehničke opreme u svrhu otkrivanja i dokazivanja kriminalnih radnji.

U saopštenju se navodi da je Gjorgjiev izrazio otvorenost za produbljivanje saradnje sa Policijskom akademijom, kako bi doprinjeli jačanju ljudskih i tehničkih kapaciteta u borbi protiv prekograničnog kriminala.

"Osim toga, najavljen je novi predlog projekta koji se tiče borbe protiv trgovine ljudima, čime se nastavlja angažman na unapređenju bezbjednosti i prevenciji kriminala. Ova donacija i podrška su ključni koraci ka jačanju bezbjednosti i unapređenju rada policije, što će doprinijeti boljoj zaštiti, kako građana Crne Gore i šire zajednice, tako i građana regiona i EU", poručili su iz Policijske akademije.

Bonus video: