Morsko dobro: U saradnji sa NVO realizovane ekološke akcije povodom Dana planete zemlje

U opštini Budva, NVO "Zelena mreža - Green Net" je u saradnji sa JPU "Ljubica V. Jovanović - Maše" i Komunalnim preduzećem Budva, organizovalo akciju sadnje nekoliko sadnica mediteranskog bilja, likovnu radionicu na temu "Čuvajmo našu obalu i more"

5405 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od akcija, Foto: Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore
Sa jedne od akcija, Foto: Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore saopštilo je da je u saradnji sa nevladinim sektorom realizovalo više ekoloških akcija povodom 22. aprila Dan Planete Zemlje.

"Tim povodom, u saradnji sa NVO 'Zelena mreža - Green Net' iz Budve i NVO Udruženjem roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju 'Zrak Sunca' iz Herceg Novog realizovane su ekološke akcije. U opštini Budva, NVO 'Zelena mreža - Green Net' je u saradnji sa JPU 'Ljubica V. Jovanović - Maše' i Komunalnim preduzećem Budva, organizovalo akciju sadnje nekoliko sadnica mediteranskog bilja, likovnu radionicu na temu 'Čuvajmo našu obalu i more'". Na samom kraju druženja mališani su izrecitovali pjesmicu posvećenu reciklaži i zaštiti životne sredine", ističe se u saopštenju Morskog dobra.

ekološke akcije, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore
foto: Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Iz tog preduzeća su naveli da je u opštini Herceg Novi, NVO Udruženje roditelja, djece i omladine sa teškoćama u razvoju, "Zrak Sunca" organizovalo akciju u saradnji sa osnovnim školama "Milan Vuković", "Dašo Pavičić", "Ilija Kišić" i "Orjenski bataljon", predškolskom ustanovom "Naša Radost", te djecom Dječijeg doma "Mladost" iz Bijele", piše u saopštenju.

"U okviru pomenute akcije realizovano je čišćenje i uređenje plaža, igrališta i parka u zoni morskog dobra, organizovan je maskenbal sa plesnim koreografijama, te izložba radova učenika na temu 'Srećno dijete u srcu Planete'. NVO 'Naša akcija' iz Kotora, ovaj dan planira da obilježi 2. 5. 2024. godine, pa ovim putem pozivamo sve ljubitelje prirode da se pridruže ovoj akciji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: