Mladi umjetnici u Kolašinu i Mojkovcu

Škola za osnovno muzičko obrazovanje biće domaćin 49. po redu Muzičkog festivala mladih

4232 pregleda 29 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Kolašinska Škola za osnovno muzičko obrazovanje biće domaćin 49. po redu Muzičkog festivala mladih Crne Gore.

Ta manifestacija, koja će se održati od 29. do 30. aprila, okupiće učenice i učenike iz 14 crnogorskih osnovnih muzičkih škola, kao i studente Muzičke akademija sa Cetinja.

“Učesnici festivala pokazaće svoja umijeća i znanja iz solfeđa, zatim sviranja na harmonici, violini, violončelu, kontrabasu, gitari... Biće održana takmičenja u kategoriji klavirski duo i hor. Takmičenje horova održava se u Centru za kulturu “Nenad Rakočević” u Mojkovcu, a ostala u Kolašinu”, kazala je direktorica škole Marija Jovanović.

Pored takmičarskog dijela, organizatori su se potrudili da osmisle i zanimljiv muzički program, koji će se održavati svake večeri trajanja Festivala.

Manifestacija će biti otvorena koncertom beogradskog Aratos tria (klavir, violina, klarinet), 28. aprila. Za naredni dan u mojkovačkom Centru za kulturu predviđeno je izvođenje opere “Snježana i sedam patuljaka” Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” iz Podgorice, a na zatvaranju festivala nastupiće orkestar Miloša Zeca “Sky glory” (harmonika) iz Prijedora.

Direktorica kolašinske Škole kaže da su u organizaciji Festivala pomogli Opštine Kolašin i Mojkovac, kao i resorno Ministarstvo. Podršku u smještaju učesnika dali su iz mojkovačke i kolašinske turističke organizacije.

Bonus video: