Simbolični uvod u ljetnju sezonu

U Tivtu za nijansu manje turista nego lani, ovog vikenda počinje “Festival vjetra”

3824 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Program trećeg po redu “Festivala vjetra”, jedinstvene ekološko-sportsko-kulturne i edukativne manifestacije, koja počinje sjutra, biće simbolični uvod u glavnu ljetnju sezonu u Tivtu, u kome u kome trenutno u svim vidovima registrovanog smještaja trenutno odmara 2.571 zvanično prijavljeni gost, dva odsto manje nego prošle, a 34 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije, od ukupnog broja posjetilaca, stranaca je 2 459, a domaćih 112. Najviše gostiju, njih 1.911 koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja. Turista je u privatnom smještaju trenutno sedam odsto manje nego što ih je bilo u uporednom periodu lani. Bolju posjećenost u odnosu na prošlogodišnji period od 13 odsto bilježe tivatski hoteli, u kojima je trenutno 660 gostiju.

U strukturi gostiju najbrojniji su i dalje turisti iz Rusije, potom Srbije, Turske, Velike Britanije i BiH. U nešto manjem broju, na Tivatskoj rivijeri trenutno borave i gosti iz Ukrajine, Izraela, Njemačke, Hrvatske i SAD.

“Festival vjetra” priređuje Jedriličasrki klub “Delfin”, uz podršku Opštine i Turističke organizacije Tivat, te brojnih sponzora. U pet vikenda trajanja ovogodišnjeg “Festivala vjetra” koji se završava 25. maja, na raznim javnim mjestima i prostorima duž Tivatske rivijere biće održano ukupno 15 raznovrsnih muzičkih, pozorišnih, zabavnih, sportskih i rekreativnih dešavanja.

“Festival vjetra” će večeras početi muzičkom feštom, odnosno koncertom beogradskog sastava Partibrejkers. Kao predgrupa anstupiće tivatski funk-rock sastav Milky Way.

Bonus video: