Opština Zeta: Životima ćemo braniti Botun, Rakčević i Nišavić imaju svoju opštinu da u njoj grade

Iz Opštine Zeta poručuju da su vidjeli koliko dobro žele Zeti kad su izglasali Zakon o teritorijalnoj organizaciji i "kada su osakatili Zetu a sada oće da je zatruju i da se žitelji Zete guše od smrada od kolektora i otpadnih voda"

9204 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Izjava zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića koji najavljuje iz Podgorice da će se kolektor graditi na teritoriju Zete je skandalozna, nekorektna i sramna, kazali su iz Opštine Zeta.

Rakčević je u Bojama jutra na TV Vijesti rekao da će izgradnja kolektora u Botunu početi u septembru.

"Sve što možemo da poručimo Luki Rakčeviću i njegovim sljedbencima je da ćemo životima braniti Botun i našu teritoriju. Poručujemo i direktoru podgoričkog Vodovoda Aleksandru Nišaviću da mu na pamet nije palo da on donosi odluke i podržava izgradnju, jer i on i gospodin Rakčević imaju svoju kuću (opštinu Podgoricu) pa neka ga grade na teritoriju njihove opštine", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Zeta poručuju da su vidjeli koliko dobro žele Zeti kad su izglasali Zakon o teritorijalnoj organizaciji i "kada su osakatili Zetu a sada oće da je zatruju i da se žitelji Zete guše od smrada od kolektora i otpadnih voda".

"Svako ko se drzne da mimo želje Botunjana i lokalne samouprave krene u realizaciju ovog projekta suočiće se sa radikalnim mjerama koje neće nikome donijeti dobro, a nadamo se da će u mjesecima pred nama rukovodstvo Glavnog grada shvatiti srž ovog problema i eventualne posljedice koje bi uslijedile, jer iskljucivo zbog Glavnog grada još uvijek nema razgraničenja, a da nadležno ministrastvo nikakvu saglasnost niti dozvolu neće dobiti. Dodaćemo, da isključivo zbog njih i zbog toga sto nisu htjeli da nam prevedu ono sto je zakon predvidio ne mozemo da realzujemo nista , a oni su se sada drznuli da na nasoj teritoriji prave ekolosku bombu. Moći će, ali jedino ako nas ne bude", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: