Privremeni objekti na devet lokacija u Kolašinu

Opština Kolašin odredila prodajna mjesta koja će biti sezonskog karaktera

3981 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Za postavljanje privremenih objekta sezonskog karaktera Opština Kolašin ove godine predvidjela je devet lokacija u najužem centru grada.

Prema javnom pozivu, ti objekti biće postavljeni na Trgu boraca, Trgu Vukmana Kruščića i u ulicama IV Proleterske i vojvode Mine.

Kako je precizirano, javnim pozivom četiri lokacije na gornjem trgu određene su za postavljanje konzervatora za sladoled i ugostiteljskih aparata, po dvije na Trgu boraca i u takozvanoj Sibirskoj, a jedna u vojvode Mine.

Iz Opštine podsjećaju da je pozicija objekata određena Programom privremenih objekata. Procedura njihovog postavljanja obavljaće se u skladu sa odobrenjima i uslovima koje će izdati Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj.

Ranije je u centru grada tolerisan veliki broj objekata za prodaju, čiji je izgled zavisio isključivo od ukusa, potreba i mogućnosti vlasnika. Od prije dvije godine lokalna uprava nastoji da ispravi ranije prilično haotično stanje kada je riječ o izgledu i lokaciji na kojoj se postavljaju sezonski objekti.

Više se vodi računa o njihovoj unificiranost, pa su sada većina drveni i i ujednačene veličine i izgleda. Početni koraci u tom smislu napravljeni su 2022. godine kada je donesen Programom privremenih objekata, kojim je Opština na pažljiviji način regulisala postavljanje objekata u centru grada i pješačkoj zoni.

Bonus video: