Učenici Srednje muzičke škole "Dara Čokorilo" uspješno se predstavili na Državnom takmičenju

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bila JU Muzička škola "Vida Matjan" iz Kotora

3632 pregleda 1 komentar(a)
Hor, Foto: Srednja muzička škola Dara Čokorilo
Hor, Foto: Srednja muzička škola Dara Čokorilo

Učenici Srednje muzičke škole "Dara Čokorilo" iz Nikšića uspješno su se predstavili na trećem Državnom takmičenju srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti koje je održano 24. i 25. aprila 2024. godine u organizaciji Centra za stručno obrazovanje, saopšteno je iz te škole.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bila JU Muzička škola "Vida Matjan" iz Kotora.

"Takmičare je ocjenjivao eminentni žiri iz zemlje iregiona, po utvrđenim pravilima i propisima, a regularnost takmičenja pratili su predstavnici Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete nauke i inovacija i Zavoda za školstvo", piše u saopštenju.

Iz Srednje muzičke škole "Dara Čokorilo" istakli su rezultate njihovih učenika i profesora:

U disciplini Hor učenici su osvojili prvo mjesto, mentor prof. Valentina Topalović - Jaredić

U disciplini Violina (prva kategorija) Luka Bajović, učenik drugog razreda osvojio je prvo mjesto, mentor prof. Dijana Dendić, klavirska saradnja prof. Ivana Pešić

U disciplini Harmonika (prva kategorija) Vuk Vujačić, učenik prvog razreda osvojio je drugo mjesto, dok je Lazar Čuljković, takođe učenik prvog razreda osvojio treće mjesto - mentor prof. Vesna Šarac

U disciplini Solfeđo (druga kategorija) Kaća Radulović, učenica trećeg razreda osvojila je treće mjesto, mentor prof. Jelica Jošanović

U disciplini Istorija muzike I (prva kategorija), Ksenija Sarić, učenica drugog razreda, osvojila je treće mjesto, mentor prof. Dragana Glomazić.

Kada je Duo disciplina u pitanju, učenici te škole su postigli ove rezultate:

Duo sa klavirom: - Pejaković Emilija (klavir) i Papović Nađa (klarinet), učenice prvog razreda, osvojile su prvo mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Stefan Popović.

- Burić Miloš (klavir) i Burić Ivan (violina), učenici pprvog i četvrtog razreda, osvojili su prvo mjesto u drugoj kategoriji, mentor prof. Dijana Dendić.

- Minić Bjanka (klavir) i Spasojević Nađa (violina), učenice četvrtog razreda, osvojile su drugo mjesto, u drugoj kategoriji, mentor prof. Ivana Pešič.

Kombinovani duo:

- Bajović Luka (violina) i Čuljković Lazar (harmonika), učenici drugog i prvog razreda, osvojili su prvo mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Dijana Dendić.

- Sarić Ksenija (flauta) i Vujačić Vuk (harmonika), učenici drugog i prvog razreda, osvojili su drugo mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Vesna Šarac.

Vokalni duo:

- Bajović Luka i Bojić Jana, učenici drugog i trećeg razreda, osvojili su treće mjesto, u drugoj kategoriji, mentor prof. Tijana Blečić - Perović.

"Na kraju drugog, završnog takmičarskog dana održan je koncert prvorangiranih učenika. Na svečanom koncertu uručen je Zlatni pehar dirigentici hora, prof. Valentini Topalović Jaredić", zaključuje se u saopštenju Srednje muzičke škole "Dara Čokorilo".

Bonus video: