Roditelji učenika iz Župe traže da nastavnica engleskog jezika u OŠ "Dušan Bojović" nakon 15 godina dobije stalni posao

Konkurs za nastavnika engleskog jezika izašao je 22. aprila i prema riječima roditelja Ljiljana Marojević će se prijavati za to radno mjesto. Ali, prema tvrdnjama roditelja, prijaviće se i sadašnja direktorica škole, Ljiljana Papić koja planira da da ostavku na mjesto direktorice škole

26658 pregleda 35 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Smatrajući da Ljiljana Marojević, nastavnica engleskog jezika iz nikšićke Župe, nakon 15 godina rada na zamjeni, zaslužuje da dobije stalno rješenje u župskoj osnovnoj školi "Dušan Bojović", grupa roditelja učenika pomenute škole je organizovala protest ispred te vaspitno-obrazovne ustanove. Cilj im je bio, kako su kazali, da Ministarstvu prosvjete pošalju poruku da natavnica Marojević zaslužuje da napokon bude primljena u stalni radni odnos, imajući u vidu da je prošle sedmice raspisan konkurs na neodređeno za to radno mjesto.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa Dragoljub Radulović, kazao je da su brojni razlozi zbog kojih Marojević zaslužuje posao za stalno, posebno sada kada se ima u vidu da je mjesto nastavnika engleskog jezika u toj školi upražnjeno.

"Riječ je osobi koja je radom dokazala da zaslužuje da predaje našoj djeci i to je prvi i osnovni razlog da bude primljena na ovom konkursu. Drugi razlog je taj jer je riječ o mještanki, a svima su puna usta da treba da sačuvamo seoska područja, otvaramo radna mjesta i tu živimo. Evo prilike da naša mještanka u svom mjestu zasnuje radni odnos za stalno, ali i da olakšamo Ministarstvu prosvjete da ne plaća prevoz za jednog nastavnika", kazao je Radulović i izrazio nadu da će Ministrstvo imati razumijevanja za njihov zahtjev i izaći im u susret.

Dragoljub Radulović
Dragoljub Radulovićfoto: Svetlana Mandić

I Ivana Bojović je u ime roditelja ponovila da je Marojević dokazala da zaslužuje stalno radno mjesto, a da su djeca najbolji pokazatelj o kakvom je pedagogu riječ.

"Više godina ovdje radi na zamjeni i zaslužila je svo poštovanje roditelja i đaka, a mi cijenimo kvalitet, stručnost i ljubav koju pokazuje prema našoj djeci. Očekujemo da će resorno ministarstvo uvažiti naš apel, a ukoliko se to ne desi nastavićemo ovako vid protesta", poručila je Bojović u ime okupljenih roditelja.

Ivana Bojović
Ivana Bojovićfoto: Svetlana Mandić

Konkurs za nastavnika engleskog jezika izašao je 22. aprila i prema riječima roditelja Ljiljana Marojević će se prijavati za to radno mjesto. Ali, prema tvrdnjama roditelja, prijaviće se i sadašnja direktorica škole, Ljiljana Papić koja planira da da ostavku na mjesto direktorice škole.

"Konkurs je raspisan po nalogu nadležnog Ministarstva, u skladu sa zakonom, i pravo učešća na istom imaju sva lica koja zadovoljavaju uslove predviđene konkursom. Roditelji, naravno, imaju pravo da izraze svoj stav. Ipak, pitanja koja su pokrenuli rješavaju se, isključivo, u okviru nadležnih institucija", kazala je u pisanoj izjavi dostavljenoj novinarima direktorica Papić, ne odgovarajući na pitanje da li su tačne tvrdnje roditelja o njenoj ostavci i da će konkurisati za mjesto nastavnice engleskog jezika.

Bonus video: