Bijelo Polje: Na smotri dramskog stvaralaštva osnovaca prva nagrada predstavi "Crvenkapa"

Gosti smotre bili su mališani JPU "Dušo Basekić", koji su se predstavili igrokazom "Pogača kotrljača", pod mentorstvom vaspitačica Sonje Vojinović i Julije Rakočević

2444 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Prva nagrada na smotri dramskog stvaralaštva za učenike osnovnih škola u Bijelom Polju dodijeljena je predstavi "Crvenkapa" OŠ "Vladislav Slobodanov Ribnikar", dok je za najbolju režiju nagrada pripala Zagorki Rakonjac, za režiju predstave "Crvenkapa".

Drugu nagradu za predstavu u cjelini ravnopravno su podijelile predstave "Kapetan Džon Piplfoks" OŠ "9. maj" i "Bajka iz parka" OŠ "Pavle Žižić", dok su treću, takođe ravnopravno podijelile predstave "Pokondirena tikva" OŠ "Rifat Burdžović Tršo" i "Nesporazum" OŠ "Mladost".

Opštinska smotra dramskog stvaralaštva učenika bjelopoljskih osnovnih škola, 33. po redu, održana je u Centru za kulturu, a svoje glumačko umijeće predstavili su učenici iz pet osnovnih škola, vođeni kreativnošću svojih mentora.

Smotru je pratio tročlani žiri, u sastavu Izet Mulabegović - predsjednik žirija, Petar Novaković i profesorica književnosti Elvira Kurtćehajić.

Nagrada za partnerstvo u igri dodijeljena je OŠ "9. maj", za predstavu "Kapetan Džon Piplfoks", a za kolektivnu glumačku igru OŠ "Pavle Žižić, za predstavu ''Bajka iz parka".

Za mušku glumačku bravuru nagrada je pripala Blagoti Konataru, za ulogu Čudovišta u predstavi "Kapetan Džon Piplfoks" OŠ "9. maj", a za žensku Jovani Joksimović, za ulogu Kapetana Džona Piplfokasa, u istoimenoj predstavi i Daliji Hasanović, za ulogu djevojčice Marine u predstavi "Nesporazum".

U epizodnoj ulozi najbolja je bila Natalija Radović, u ulozi Evice u predstavi "Pokondirena tikva", u muškoj Aleksa Šebek, za ulogu Ivice u predstavu ''Bajka iz parka''.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu osvojio je Saidu Koliću, za ulogu Vuka u predstavi ''Crvenkapa'', dok je za glavnu žensku ulogu pripala Aladini Hot, za ulogu Crvenkape u istoimenoj predstavi.

Za najbolji kostim nagrada su dodijeljene Danijeli Božović i Senadi Mulić, koje su su nastupile u predstavi ''Bajka iz parka'', a za najbolju scenografiju Zagorki Rakonjac, za scenografiju predstave ''Crvenkapa''.

Gosti smotre bili su mališani JPU "Dušo Basekić", koji su se predstavili igrokazom "Pogača kotrljača", pod mentorstvom vaspitačica Sonje Vojinović i Julije Rakočević.

Bonus video: