Ulcinj: Turiste za Prvomajske praznike čekaju rupe i raskopane ulice

Ulcinjska vlast očekuje da će se pojedini radovi završiti prije praznika, ali se pitaju izvođači radova

3356 pregleda 5 komentar(a)
Raskopane ulice u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Raskopane ulice u Ulcinju, Foto: Samir Adrović

Opština Ulcinj čini sve što je u njenoj moći da turiste za Prvomajske praznike ne dočekaju raskopane ulice.

To je “Vijestima” kazao opštinski sekretar za investicije Minir Karamanaga.

Naveo je da u svakodnevnom konktaktu sa izvođačima radova i da od njih ima obećanje da će do srijede asfaltirati djelove ulica koje su raskopali za postavljanje vodovodnih i cijevi za odvođenje otpadnih voda.

“Za sada je izvjesno da će ulica kod kafe bara Montenegro biti asfaltirana i u puštena u saobraćaj za praznike. Imamo obećanje i od drugog izvođača radova da će dio ulice kod restorana Palma takođe biti asfaltiran. Trudimo se maksimalno da makar centar grada spremno dočeka turiste”, kazao je Karamanaga.

Raskopane ulice u Ulcinju, Ulcinj
foto: Samir Adrović

“Vijesti” nezvanično saznaju da će centralni gradski bulevar Skenderbeg, na čijoj se jednoj trasi odvijaju radovi kod kafe bara Montenegeo, biti od sjutra otvoren za saobraćaj osim manjeg dijela gdje je postavljena kaldrma. Takođe, neizvjesno je da li će italijanska firma Spiga, asfaltirati dio ulice kod Palme, koji je raskopan već više mjeseci.

No, turiste, koji u grad stižu preko Sukobina, na kružnom toku kod Komunalno takođe čekaju rupe, kao i u ulici iza Doma zdravlja, iza Zelene pijace...

Raskopane ulice u Ulcinju, Ulcinj
foto: Samir Adrović

U Ulcinju se trenutno izvode dva velika infrastrukturuna projekta - Projekat odvođenja otpadnih voda za četiri ulcinjska naselja vrijedan oko pet miliona eura i projekat vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda vrijedan 20 miliona eura.

Karamanaga je potvrdio Vijestima da se neodgovorni izvođači radova mogu suočiti sa raskidom ugovora na njihovu štetu.

“Ako ne budu poštovali dogovoreno, raskinućemo ugovore i preuzeti posao na sebe, a izvođače radova predati nadležnim sudovima”, kazao je Karamanaga.

Bonus video: