Sedam manifestacija u Baru tokom maja

U Baru će ovog mjeseca biti organizoavani “Dino park”, Veče Žuke, “Battle 4 Bar”, koncert Gibonnija…

5427 pregleda 1 komentar(a)
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Bar (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Turistička organizacija Bar najavila je sedam događaja ovog mjeseca koji uključuju program za djecu, mlade i proslavu Dana nezavisnosti koncertom Gibonnija i grupe Perper.

Montenegro Future Festival European Gaming Summit održaće se od 10. do 12. maja u Domu kulture Bar. Ovaj samit je posvećen temama informacionih tehnologija sa akcentom na video igre i umrežavanje. Organizuje se u saradnji sa Opštinom Bar i Savezom elektronskih sportova Crne Gore a očekuje se prisustvo predstavnika iz cijelog svijeta.

Veče Žuke biće organizovano 11. maja u Sutomoru. Ovaj događaj za cilj ima predstavljanje, očuvanje i baštinjenje kulture Spiča a prvi put je organizovan prošle godine.

Za vikend, 18. i 19. maja, održaće se dječji vikend, program za djecu sa muzikom, radionicama i animatorima.

Dan nezavisnosti Crne Gore, 21. maj, biće obilježen ispred Sportskog centra “Topolica” koncertom regionalne muzičke zvijezde Gibonnija koji će nastupiti sa proširenim sastavom i programom za velike koncerte. Pored njega i njegovog stalnog sastava na bini će biti i Damir Urban, Maya Azucena, Nikša Bratoš i duvačka sekcija. Uvod u koncert napraviće crnogorska grupa Perper.

Postavka “Carstvo dinosaurusa”, Dino Park sa Zlatibora, nakon Herceg Novog biće izložena i u Baru od 27. maja do 3. juna. Krajem maja, 29. u mjesecu, u Baru će se održati se Finale drugog ciklusa “Montenegro makers” robotičke igre.

Posljednja manifestacija ovog mjeseca biće “Battle 4 Bar”, sportsko takmičenje u Cross fitu.

Bonus video: