Bulatović: Šta je bila suština Zenovićeve inicijative?

Bulatović kazao da su krajnje netačni navodi "kojim se insinuira na inertnost Uprave za nekretnine i nadležnog Ministarstva u predmetnom slučaju"

5895 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Vršilac dužnosti direktora Uprave za nekretnine Marko Bulatović upitao je šta je bila suština inicijative nosioca izborne liste "Demokrate - Ojačaj, Obnovi, Oživi-Budva odlučuje" na lokalnim izborima u Budvi Đorđa Zenovića radi razgraničenja svojinski prava na nepokretnostima upisanim u listovima nepokretnosti broj 165 KO Prijevor II i 24 KO Prijevor I.

On je reagovao na tekst objavljen na portalu Vijesti "Zenović: Grbljanima omogućiti knjiženje u Mrčevom polju".

Kazao je da su krajnje netačni navodi "kojim se insinuira na inertnost Uprave za nekretnine i nadležnog Ministarstva u predmetnom slučaju".

"U tom smislu želim da ukažem da je kod PJ Budva okončano oko 80 odsto upravnih predmeta uknjižbe vlasnika u idealnim suvlasničkim udjelima, gdje bi se nakon uknjižbe svih vlasnika našao valjan pravni osnov za uknjižbu svakog od vlasnika na posebne, novoformirane katastarske parcele. Za napomenuti je da je u PJ Kotor održan sastanak sa predstavnicima NVO Jaz - Mrčevo polje i dogovorena intezivirana saradnja u dijelu uknjižbe vlasnika u KO Višnjevo, na način što bi se odradila, prije svega, parcelacija katastarskih parcela, pa nakon toga vlasnici uknjižili na katastarsku parcelu koja po svojoj površini odgovara čestici zemlje koja je sadržana u Poravnanjima. U ovaj postupak kako pred PJ Budva, tako i PJ Kotor, neizostavno je učešće Zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore", rekao je Bulatović.

Istakao je da je Uprava za nekretnine Crne Gore imala izuzetnu saradnju sa predstavnicima NVO Jaz-Mrčevo polje, da će "dozvoliti sebi da zaključim da je utisak obostran".

"U tom smislu još jednom ponavljam da će ova NVO zaista imati iskrenog partnera u Upravi za nekretnine Crne Gore i resornom Ministarstvu, sa ciljem ostvarenja njihovih interesa u ovom dugogodišnjem postupku koji se odnosi na povraćaj njihovog zemljista. Dakle - zaista je minimum komunikacije sa samim građanima Jaza i Mrčevog polja mogao gospodinu Zenoviću ukazati da, potrebe za pokretanje nekih dodatnih, novih procedura prosto nema jer Uprava na čijem sam čelu u saradnji sa resornim Ministarstvom prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je intenzivirala aktivnosti, ne samo na rješavanju ovog, već i velikog broja drugih, naslijeđenih problema", zaključio je Bulatović.

Bonus video: