Eraković: Svi koji su glasali za eksperiment nad zdravljem građana Crne Gore - neka se spreme

"Upozoravali smo na vrijeme na pogubnu politiku ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje", rekao je potpredsjednik DPS-a

3978 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Eraković, Foto: DPS
Eraković, Foto: DPS

Neznanje u rukovođenju zdravstvenog sistema dovodi do njegovog potpunog kraha, kazao je potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković.

"Upozoravali smo na vrijeme na pogubnu politiku ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje. Svi koji su glasali za ovaj eksperiment nad zdravljem građana Crne Gore neka se spreme. Pored toga neznanje u rukovođenju zdravstvenog sistema dovodi do njegovog potpunog kraha Iz izvještaja MMF: Prema računici MMF-a javni dug države će u narednom periodu nastaviti da raste! Glavni razlog koji će dovesti do rasta jeste gubitak prihoda od doprinosa na zdravstveno osiguranje u okviru programa 'Evropa sad'. MMF ukazuje da treba unaprijediti efikasnost potrošnje u zdravstvenom sektoru, odnosno, da je važno da se ograniče rashodi koji su dostigli 2,5 odsto BDP-a u 2022. godini. Rashodi u 2023. su jos veċi, a spremamo se za rekorde u 2024. Potpuno neznanje i kolaps sistema", napisao je Eraković na Iksu.

Bonus video: