DPS Kotor: Nakon novog incidenta u kojem je ugrožena bezbjednost učenika preispitati ugovorni odnos sa prevoznikom

Kotorski DPS je apelovao na sve nadležne opštinske i državne organe da hitno obave vanrednu kontrolu tehničke ispravnosti autobusa i isključe iz saobraćaja sva vozila koja predstavljaju opasnost po korisnike prevoza i druge učesnike u saobraćaju

3391 pregleda 5 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nakon još jednog ozbiljnog saobraćajnog incidenta koji je, kako su kazali, rezultirao direktnim ugrožavanjem bezbjednosti 50 učenika, kotorski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) je saopštio da zahtijeva hitno preispitivanje odnosa Opštine Kotor sa prevoznikom u gradskom saobraćaju "Blue line".

"Zahtijevamo od gradske uprave da odgovori ko i zašto toleriše jednom privatnom prevozniku obavljanje prevoza autobusima koji su dotrajali i nebezbjedni za transport putnika, a pogotovo ako se ima u vidu da se radi o djeci", navodi se u saoipštenju.

"Višegodišnji problem u gradskom saobraćaju o kome smo govorili više puta svakim danom postaje sve veća opasnost za naše građane, a posebno đake i djecu. Zato pitamo na koji način se realizuju tenderi i da li jednom potpisani ugovor sa privatnikom abolira Opštinu svake dalje odgovornosti", dodaje se.

Kotorski DPS je apelovao na sve nadležne opštinske i državne organe da hitno obave vanrednu kontrolu tehničke ispravnosti autobusa i isključe iz saobraćaja sva vozila koja predstavljaju opasnost po korisnike prevoza i druge učesnike u saobraćaju.

"Istovremeno, očekujemo da opštinske vlasti konačno reaguju, jer građani Kotora zaslužuju bolji i sigurniji prevoz", zaključuje se u saopštenju,

Bonus video: