Budva pokazala humanost u rekordnoj akciji "Piće častimo, krv doniramo"

Za ovu priliku je veliki dio ugostitelja donirao hranu i piće za sve učesnike i goste, a Turistička organizacija Budve je pomogla u muzičkom djelu programa

3199 pregleda 197 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

U velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju su pod pod sloganom "Piće častimo, krv doniramo" ispred zidina Starog grada organizovali Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Radivoje Pima” i Udruženje ugostitelja Budve ostvaren je rekord.

Prema riječima predsjednika DDK “ Radivoje Pima” Rajka Kuzmana od 181 prijavljeni, 176 dalo krv, od kojih njih 35 prvi put.

“Rekordna akcija kad su u pitanju akcije lokalnog karaktera. Veliki broj naših sugrađana se odazvao i dao krv za našeg sugrađanina Nikolu Radonjića kojem želimo brz oporavak", kazao je Kuzman

Predstavnik Udruženja, ugostitelj Luka Vučković koji je dao krv kazao je da je Budva je pokazala svoje veliko srce i današnjom akcijom ispisala naljepše stranice dobročinstva.

“Ovo je Budva kakvu želimo. Grad koji osjeća potrebu da pomogne, grad empatije i ljudskog razumjevanja, istakao je Vučković.

Za ovu priliku je veliki dio ugostitelja donirao hranu i piće za sve učesnike i goste, a Turistička organizacija Budve je pomogla u muzičkom djelu programa.

Bonus video: