Tivat je raširio jedra za zvjezdane noći i jutra vedra

April je Tivtu poklonio vjetar u leđa, tada su se raširila sva jedra i zaplovila tivatskim zalivom, onako ponosno i hrabro i punim plućima kako samo to Festival vjetra zna urediti.

23304 pregleda 33 reakcija 0 komentar(a)
Foto: TO Tivat
Foto: TO Tivat

Ovaj događaj već treću godinu za redom ostavlja pečat i daje novi identitet gradu Tivtu. Sunce, more, miris soli, ukus bokeške kužine, vez konopa, raširena jedra i vjetar koji razbistri misli. Dok jedrimo zalivom zaboravimo na sve što je hladna zima nosila, i poput proljeća procvjetamo i mi sami. Ovo je samo uvod u jednu neodoljivu ljetnju priču. Sve su ljetnje priče slične, rekli bi mnogi, ali samo Tivat, zaista ima onu svoju, ona se dešava, kada uplovimo u luku gdje fešta kreće.

Luka je mnogobrojnih brodova koji u Tivtu uživaju, ali luka je i onih najboljih događaja, zbog kojih vrijedi doći i posjetiti Tivat.

Ovog ljeta u Tivtu Vas očekuje:

Guitar fest ( 31. maj do 02. jun ) – Magične strune proizvodiće predivne zvuke koje će se širiti ulicama grada Tivta. Trodnevni festival gitare i izvođači koje će pokazati svoje umjeće na žicama.

Matine ( maj-septembar ) - Jutra koja počinju uz note najljepših instrumenata, a ako se po jutru dan poznaje, onda će svaki dan u Tivtu biti za pamćenje.

Međunarodni karneval ( 07. jun do 09. jun ) – Vrijeme kada se prepustimo balu pod maskama, muzici koja vodi, priči koja traje i koja Tivtu poseban značaj daje. Ako je život karneval, živite ga punim plućima. Tivat Vas zove da uživamo u karnevalskoj povorci i ove godine.

TO Tivat
foto: TO Tivat

Festival mediteranskog teatra Purgatorije ( 21. jun do 31. avgust ) – Festival koji otvara vrata kulturi, umjetnosti, književnosti, muzici, jednoj sceni iznad..., iznad svakodnevnice, iznad svega običnog, Festival koji je stepenik više...

Veliki šušur ( Međunarodni susret duvačkih orkestara, 15. jun ) – Već neko vrijeme se šuška, da će u Tivtu biti Veliki šušur. Susret duvačkih orkestara koji se ne propušta, Gradska riva Pine se pretvara u more instrumenata koji se daleko čuju. Neka muzika bude samo još jedan razlog da Vaša adresa ovog ljeta bude Tivat.

TO Tivat
foto: TO Tivat

Žućenica fest ( 22. jun ) – Još je jedan razlog da se posjeti Tivat, a to je gastro užitak bez premca. Zagonetka, koju ćemo ove godine riješiti zajedno, zeleno je, jestivo je, pruža magiju na sto načina, a slavi 20 godina svog postojanja. Žućenica fest i specijaliteti upakovani sa mnoštvo začina, a svakako najbolji začin je Vaše dobro raspoloženje i prazni stomaci spemni za degustaciju.

TO Tivat
foto: TO Tivat

Muzički festival Biser Jadrana ( 29. jun ) – Biseri se u Tivtu nižu, a pjesme za dušu samo pristižu. Tivat Vas poziva da zajedno izaberemo pjesmu Festivala odnosno tivatski biser koji će zasjati na ogrlici ovog grada.

Tivat će biti centar spoja mediteranske tradicije i modernog doba pretočen u muziku i pjesmu laganih nota, a ujedno i prilika onima koji se bave muzikom i pjesmom da kroz nju ostvare svoje snove, a Vi budite svjedoci, jedne lijepe priče nove.

Bogat program za sve pojsetioce grada Tivta pripremili su i Porto Montenegro i Luštica Bay, a samo dio njih su Made in New York Jazz festival u Porto Montenegru ( 21. jun ), Zabava u noćima punog mjeseca od 21. juna u Luštici Bay.

Ako pričamo o događajima moramo spomenuti i koncerte muzičkih zvijezda koje ukrašavaju tivatsko nebo. Peđa Jovanović ( 08. jun ), Yasmin Levy ( 14. jul ), Alen Islamović ( 15. jul ), Gibonni ( 15. jul ), Adi Šoše ( 26. avgust ).

Kada spomenemo Tivat, nezaobilazna stanica su i sportske manifestacije poput tradicionalne Bućarske olimpijade, zatim gastro događaji odnosno Fešte od ribe i vina, Dani pejzaža, Lastovska fešta, Kolo bez granica i još mnogo mnogo događaja koje smatramo predivnim biserima na ogrlici tivatske muzičke, sportske, kulturne i umjetničke scene.

Jeste li se već spakovali ?

Dobro nam došli !!!!

Mirko Đuričić
foto: Mirko Đuričić