Injac: Rekonstrukcija Jusovače od izuzetne važnosti za očuvanje kulturne baštine

Raspisan tender vrijedan više od tri miliona eura

4026 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Rekonstrukcija tamnice Jusovača od izuzetne je važnosti za očuvanje kulturne baštine, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

“Kao što sam ranije najavila, pripremljena je dokumentacija i raspisan je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji tamnice Jusovača, a nakon brojnih najava i decenija čekanja. Projekat će realizovati Glavni grad i Ministarstvo kulture i medija, a vrijednost tendera je više od tri miliona eura. Ovo predstavlja značajan iskorak u valorizaciji kulturne baštine na teritoriji Podgorice i zahvaljujući našem posvećenom radu oživljavamo jedan po jedan projekat koji su više godina, pa i decenija na čekanju”, saopštila je Injac.

Kaže da su, imajući u vidu "potencijal ovog kulturnog dobra", prethodnih mjeseci radili na "stvaranju pretpostavki za potpunu revitalizaciju, a uz poštovanje relevantnih konzervatorskih standarda".

"Glavni grad u kontinuitetu sprovodi aktivnosti koje se tiču razvoja lokalne infrastrukture, a ovo možemo smatrati još jednim značajnim iskorakom u tom pravcu. Rekonstrukcija tamnice Jusovača od izuzetne je važnosti za očuvanje kulturne baštine, a nakon višedecenijskog propadanja i brojnih najava, ovaj projekat predstavlja krupan iskorak u tom pravcu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: