Mojkovac: Novo zaduženje zbog otpadnih voda

Opština Mojkovac planira rebalans budžeta zbog radova na kanalizacionoj mreži

2420 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Mojkovca, Foto: Dragana Šćepanović

Izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Mojkovac za ovu godinu, planirani su prihodi i rashodi od 9,25 milion, što je povećanje za oko 1,5 milion eura u odnosu na pređašnji plan. Za taj iznos će se, planirano je rebalansom, Opština, preko Ministarstva finansija, kod Evropske investicione banke (EIB), zadužiti kako bi unaprijedila sistem za upravljanje otpadnim vodama.

Kako je ranije saopšteno, unapređenje sistema predviđa radove odvajanja kanalizacione i atmosferske mreže u centru grada u dužini od 2.060 metara, gradnju nove kanalizacije u naseljima Ambarine, Juškovića potok i Podbišće u ukupnoj dužini od 7,99 kilometara, za potrebe 2.500 stanovnika.

Drugi dio odnosi se na rehabilitaciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Unaprjeđenje postrojenja biće projektovano u dvije faze, sa krajnjim kapacitetom od 7.300 ES (ekvivalentnih stanovnika).

Izmijenjenom i dopunjenom Odlukom o budžetu, tekući izdaci biće 3,86, a kapitalni oko 5,38 miliona eura. U toj odluci iskazan je je i suficit od 3,5 milona eura. Izvorni prihodi sada su projektovani na 5,7 milona eura. Ne računajući transfere i donacije, Opština će najviše, oko 1,7 milona eura, prihodovati od poreza.

Na zarade u mojkovačkoj lokalnoj samoupravi biće potrošeno skoro 1,48 miliona eura, što je je nešto niži iznos u odnosu na onaj planiran Odlukom o budžetu.

Bonus video: