Prva modna revija OSI sjutra veče u Nikšiću: Cilj promocija inkluzije i osnaživanje žena s invaliditetom

Biće predstavljeno više od dvadeset komada odjeće koju su dizajnirale i sašile žene s invaliditetom

1948 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Sjutra veče na Trgu slobode u Nikšiću biće organizovana prva modna revija osoba sa invaliditetom. Reviju organizuje nevladina organizacija (NVO) "Mozaik" u sklopu projekta "Osnažene – vidljive", a početak je zakazan za 19 časova.

"Cilj modne revije je promocija inkluzije i osnaživanje žena s invaliditetom kroz kreativni izraz i javni nastup. U okviru modne revije, biće predstavljena odjeća koju su dizajnirale i sašile žene s invaliditetom. Za potrebe modne revije, biće predstavljeno više od dvadeset komada odjeće, a kreacije na događaju će nositi osobe s invaliditetom, prijatelji i saradnici naše organizacije, između ostalog i pripadnice romske i egipćanske zajednice kao i polaznici/e Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom iz Nikšića", kazali su iz “Mozaika”.

U sklopu pomenutog projekta, NVO "Mozaik" je na zidu zgrade "Desetka" sugrađanima poklonila mural sa likom Fride Kalo i Džudi Hjuman, a planirana je i izrada umjetničkog filma o ženama sa invaliditetom iz Crne Gore.

Projekat "Osnažene - vidljive" je podržan kroz program "OCD u Crnoj Gori od osnovnih usluga do oblikovanja politika M'BASE". Projekat finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: