Tivat: Grade vodovod do Gospe od Milosti

Lokalna uprava Tivta raspisala nove tendere

2981 pregleda 0 komentar(a)
Ostrvo Gospa od Milosti, Foto: Siniša Luković
Ostrvo Gospa od Milosti, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat raspisala je tender za izbor izvođača radova na izgradnji cjevovoda za vodosnabdijevanje ostrva i svetilišta Gospe od Milosti u Tivatskom zalivu.

Procijenjena vrijednost javne nabavke je 101.000 eura sa PDV-om, a radovi će se sprovesti po glavnom prijektu koji je uradila fima AG Infoplan iz Nikšića. Ponude na tender primaju se zaključno sa 31. majem. Rok za izvođenje radova je 35 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Trasa novog cjevovoda dužine je 142 metra na kopnu i 658 metara u moru između Obale Bogišića i samog ostrva Gospa od Milosti.

Skupština opštine Tivat je na sjednici održanoj 21. septembra prošle godine usvojila Odluku o izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa - infrastrukture za vodosnabdijevanje ostrva Gospa od Otoka u obuhvatu Državne studije lokacije Ostrvo Sveti Marko, podmorskim putem sa postojeće sekundarne mreže, u obuhvatu Državne studije lokacije “Dio Sektora 27 i Sektor 28”. Po toj odluci, podmorski vodovod koji će činiti dva cjevovoda dužine od po nešto preko 600 metara, biće sproveden od Obale Bogišića na jugu, sjeverno do samog malog ostrva Gospe od Milosti.

Riječ je o jednom od najslikovitijih i najvrednijih djelova kulturno-istorijske baštine Tivta koji ima izvanredan potencijal za vjerski i izletnički turizam, ali koji do sada nije mogao biti na pravi način u potpunosti iskorišten zbog nedostaka adekvatnog vodosnabdijevanja ostrva.

Cjevovod će biti položen po dnu zaliva i fiksiran zaštitnom oblogom i utezima, a ukupna njegova dužina iznosiće 1.478 metara.

Osim tog, Direkcija za investicije Opštine Tivat raspisala je i tender za izbor izvođača radova na adaptaciji krova na staroj zgradi Opštine u Ulici Luke Tomanovića, procijenjene vrijednosi 60.000 eura sa PDV-om. Raspisan je i tender vrijedan skoro 100.000 eura za nabavku drugog dijela nedostajuće elektronske, IT i druge tehničke opreme za JU Centar za kulturu.

Bonus video: