Potpisan memorandum o saradnji između Rudnika uglja i Građevinskog fakulteta

“Memorandumom je predviđena razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke stručne i naučno-istraživačke projekte, organizovanje radionica, okruglih stolova, konferencija i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa, u oblastima povezanim sa građevinarstvom", navodi se u saopštenju Rudnika uglja

2147 pregleda 0 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Izvršni direktor Rudnika uglja Nemanja Laković i dekanica Građevinskog fakulteta iz Podgorice prof. dr Marina Rakočević potpisali su Memorandum o saradnji.

Iako je Memorandum potpisan 31. maja iz Rudnika uglja su tek danas, sedam dana kasnije, javnost obavjestili o tome.

“Memorandumom je predviđena razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke stručne i naučno-istraživačke projekte, organizovanje radionica, okruglih stolova, konferencija i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa, u oblastima povezanim sa građevinarstvom. Cilj memoranduma je i stvaranje mogućnosti sprovođenja stručne prakse za studente, i drugih aktivnosti koje su od značaja za studente i potpisnike memoranduma”, navodi se u saopštenju Rudnika uglja.

Laković je izjavio da će ova saradnja biti važan doprinos razvoju Rudnika uglja kao značajnog privrednog subjekta Pljevalja i države Crne Gore.

“Posebno imajući u vidu činjenicu posjedovanja mehanizacije i kadrovsku i stručnu osposobljenost u pravcu jačanja građevinske operative, koja može odgovoriti svim zahtjevima i izazovima. U tom smislu Građevinski fakultet predstavlja jedan od oslonaca privrednog razvoja, zahvaljujući stručnosti i znanju svojih kadrova”, navedeno je u saopštenju.

Dekanica Građevinskog fakulteta je istakla da se kroz ovakve modalitete saradnje uspostavlja sinergija nauke i privrede koja za cilj ima jačanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja, ali i privrednog sektora, što doprinosi razvoju društva u cjelini.

Bonus video: