Nikšić: Postavljen natkriveni parking za bicikla kod Doma revolucije

"Postavljanjem biciklističke stanice želimo da pošaljemo poruku da naši sugrađani, kao i strani turisti koji u sve većem broju na ovaj način posjećuju našu opštinu, treba da iskoriste sve prednosti koje grad i njegova okolina nude, u cilju promocije biciklističke kulture i zdravog stila života", kazao je savjetnik predsjednika Opštine Nikšić Vojin Striković

4358 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Nevladina organizacija (NVO) „Alfa centar“, u saradnji sa njemačkom organizacijom ASB i u partnerstvu s Opštinom Nikšić, postavila je kod Doma revolucije u Nikšiću natkriveni parking za bicikla.

„Generalna ideja inicijative jeste da promovišemo bicikl kao ekološki najprihvatljivije prevozno sredstvo, zdrave stilove života i zaštitu životne sredine za sadašnje i buduće generacije. Sve to predstavlja makar i mali korak u pripremi projekta 'Nikšić – Evropska prestonica kulture', jer su ovo evropske prakse koje se odavno implementiraju u zemljama Evropske unije“, kazao je Miloš Perović, direktor „Alfa centra“.

Podsjetio da su od septembra u gradu postavljena dva slična parkinga – u dvorištima osnovnih škola "Ratko Žarić" i "Mileva Lajović Lalatović".

naktirveni parking
foto: Opština Nikšić

„Postavljanjem biciklističke stanice želimo da pošaljemo poruku da naši sugrađani, kao i strani turisti koji u sve većem broju na ovaj način posjećuju našu opštinu, treba da iskoriste sve prednosti koje grad i njegova okolina nude, u cilju promocije biciklističke kulture i zdravog stila života. Na ovaj način doprinosimo podizanju ekološke svijesti, promovišemo evropske vrijednosti, ali i dajemo primjer kako saradnja svih relevantnih faktora i društveno odgovornih pojedinaca može biti isključivo u korist građana, mijenjajući pritom opštu sliku grada nabolje“, kazao je savjetnik predsjednika Opštine Nikšić,Vojin Striković.

On je istakao da lokalna samouprava od početka mandata ukazuje na jačanje partnerskog odnosa sa nevladinim sektorom.

Striković i Perović najavili su nastavak sličnih akcija, ukazujući, kako se navodi u saopštenju, na značaj saradničkog odnosa društveno odgovornih subjekata u gradu, istovremeno promovišući evropske vrijednosti i potrebu za ekološkom osviješćenošću i zdravim stilovima života.

Bonus video: