Šef Agencije naplatio čekanje na produženje privremene funkcije: Između mandata pomagao za 1.200 eura

Vršilac dužnosti direktora Agencije za izgradnju Podgorice u telefonskom razgovoru novinaru objašnjavao šta su bila njegova zaduženja, a onda mu zabranio da to prenese kao izjavu, ocjenjujući da su novinarska pitanja “provokacija”

26829 pregleda 40 reakcija 34 komentar(a)
Novinarska pitanja su “provokacija”: Senić, Foto: podgorica.me
Novinarska pitanja su “provokacija”: Senić, Foto: podgorica.me

Dvadesetak dana između dva mandata na poziciji vršioca dužnosta direktora za Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić naplatio je 1.200 eura i to po osnovu ugovora o djelu, koji je potpisao sa svojom zamjenicom Snežanom Raičević, pokazuju dokumenti do kojih su “Vijesti” došle.

Seniću je mandat vršioca dužnosti direktora istekao 7. maja, a 13. maja potpisao je sa Agencijom ugovor o djelu, prema kojem preuzima “obavezu da za naručioca obavlja poslove vršenja kontrole izvođenja radova, provjeru kvaliteta izvođenja radova, praćenja dinamike izvođenja radova i poštovanje ugovorenih rokova, davanju tehnoloških i organizacionih uputstava izvođaču radova i rješavanju drugih pitanja u vezi građenja objekta za potrebe poslodavca”.

Prema ugovoru, predviđene poslove Senić je obavljao u periodu od 8. maja do 28. maja, za šta je primio 1.200 eura.

Izvod iz ugovora o djelu
Izvod iz ugovora o djelufoto: Vijesti

Skupština Glavnog grada imenovala ga je ponovo za vršioca dužnosti direktora Agencije 27. maja.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” o radno-pravnom statusu Senića u periodu od dvadesetak dana između dva v.d. mandata.

On je u telefonskom razgovoru novinaru objašnjavao šta su bila njegova zaduženja, a onda mu je zabranio da to prenese kao izjavu, ocjenjujući da se radi o “provokaciji”. Senić je kazao da će odgovoriti na upućena pitanja nakon što informacija bude objavljena.

Prema izvještaju o imovini i prihodima koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije, Senić je tokom prošle godine mjesečno zarađivao 1.688 eura.

Prijavio je da njegova porodica ima više nekretnina, a na njegovo ime vode se dva poslovna prostora površina 104 i 198 metara kvaratnih, koje je stekao kupovinom.

Njegove dvije ćerke vlasnice su stanova od 130 i 133 kvadrata i garaža, a precizirano je da su to stekle na osnovu ugovora o poklonu. Jedna od njih je vlasnik preduzeća “Senex d.o.o.”

Senić je kreditno zadužen 910.000 švajcarskih franaka od 2007. godine, a nije dao Agenciji saglasnost za pristup bankarskim računima.

Pitanje radno-pravnog statusa Senića polovinom maja otvorio je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Stefan Ćulafić, pitajući u kom svojstvu taj funkcioner označava početak rekonstrukcije Ulice Đečevića, s obzirom na to da mu je “ugovor o radu istekao”.

1.688 eura iznosila je tokom prošle godine plata Seniću na poziciji vršioca dužnosti direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice

Senić je tada odgovorio “Danu” da je u mandatu jer mu to omogućava Zakon o privrednim društvima: “Meni je 7. maja istekao mandat i od tada ne potpisujem ništa da me ne bi neko prozivao. Nisam ništa potpisao od 7. maja. Ja sam i dalje u svojstvu izvršnog direktora jer mi to omogućava Zakon o privrednim društvima”.

Šef kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac kazao je juče “Vijestima” da je “ugovor o djelu gospodinu Seniću klasičan primjer na koji način uprava Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac, zloupotrebljava ugovore o djelu kako bi crpili sredstva iz budžeta građana za partijske i političke potrebe”.

“Zbog ovakvih zloupotreba Podgorici su neophodni vanredni izbori na kojima će građani osuditi bahato i netransparentno trošenje njihovog novca”, poručio je Klikovac.

Bonus video: