Zenović pobjednicima video konkursa: Vi ste generacija koja će imati priliku da studira gdje god poželi u Evropi

"Posebno mi je drago što imamo djecu iz sve tri regije Crne Gore, jer evropska intergacija se odnosi na sve nas i upravo zajedno možemo da doprinesemo njenom uspjehu", kazao je Zenović

1441 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele, Foto: MEP
Sa dodjele, Foto: MEP

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) Predrag Zenović uručio je nagrade pobjednicima i pobjednicama video konkursa #MojGrad na putu ka EU, koji je Ministarstvo evropskih poslova (MEP) organizovalo za učenike i učenice osnovnih škola u maju povodom Dana Evrope, saopšteno je iz MEP.

U saopštenju se dodaje da je konkurs organizovan uz finansijsku podršku EU kroz projekat EU4ME, a u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Predrag Zenović, učenici
foto: MEP

Prvo mjesto osvojili su Filip Bigović, učenik 7. razreda OŠ "Njegoš" sa Cetinja i Edin Bećirović, učenik 7. razreda OŠ "Nedakusi" iz Bijelog Polja. Petra Bogdanović učenica 7. razreda OŠ "Njegoš“ iz Kotora osvojila je drugu nagradu, a Andrija Deretić, učenik 8. razreda OŠ "Milorad Musa Burzan" iz Podgorice treće mjesto. Grupa učenica 8. razreda OŠ "Mahmut Lekić" iz Tuzi, Drinčić Helena, Dedvukaj Iva, Niković Najla i Krnič Bisera, osvojile su specijalnu nagradu za timski trud.

"Posebno mi je drago što imamo djecu iz sve tri regije Crne Gore, jer evropska intergacija se odnosi na sve nas i upravo zajedno možemo da doprinesemo njenom uspjehu. Vi tako što ćete nastaviti da budete marljivi, da učite i otkrivate nove horizonte, budete znatiželjni i kreativni, a mi s druge strane da vrijedno radimo na tome da sjuta imate što više prilika za školovanje, usavršavanje i posao. Vi ste generacija koja će sjutra imati priliku da studira gdje god poželi u Evropi, jer vjerujemo da će do momenta kada vi stasate za fakultet, Crna Gora biti članica Evropske unije", kazao je Zenović nakon uručivanja nagrada.

Iz MEP su naveli da je zadatak takmičara/ki bio da naprave i na svom Instagram/Fejsbuk profilu objave reel, u kojem će predstaviti grad u kojem žive, tako što će na zanimljiv, orginalan i kreativan način predstaviti prirodne ljepote, bogatu kulturu i inspirativne ljude svog grada, kao i dinamične promjene i dešavanja koja oblikuju njegov put ka EU.

"Na konkurs je stiglo preko 50 prijava. Stručni žiri koji je odabrao najbolje činile su predstavnice Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i mlada social media influenserka Nikolina Radusinović", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: