Niče kafić na ulazu u park na Pobrežju

Stanari Ulice Bracana Bracanovića zabrinuti zbog namjene privremenog objekta, iz Glavnog grada poručuju da nemaju razloga za brigu

13455 pregleda 34 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
Foto: Nikola Saveljić

Pored ulaza u park na Pobrežju, u Ulici Bracana Bracanovića postavljen je okvir za privremeni objekat, a iz Glavnog grada kažu da je to urađeno uz njihovu dozvolu.

Stanari te ulice, međutim, nijesu srećni zbog toga što će ih na ulazu u park dočekivati ugostiteljski objekat.

“Vijestima” su kazali da ih brine svrha tog objekta, odnosno “čemu će on tačno da služi i zašto se baš tu nalazi”.

“U parku rade montažni objekat. Mislimo da se radi o kafani. Po par radnika radi dnevno. Mi brinemo najviše zbog toga što se gradi u obližnjem parku. Tu su djeca. Najviše nam to stvara brigu. Zvali smo građevinsku inspekciju. Oni su nas stalno preusmjeravali na druge...”, kazali su neki od mještana Pobrežja.

Iz Sekretarijata za komunalne poslove Glavnog grada, na čijem je čelu Andrija Babović, pak, poručuju da nemaju razloga za brigu.

Istakli su da nije riječ o objektu koji je nelegalan.

“U pitanju je privremeni ugostiteljski objekat čija površina iznosi 29,64 metara kvadratnih. Programom privremenih objekata na teritoriji Glavnog grada Podgorice od 2020. do 2024. godine, na katastarskoj parceli broj 4130/1, K.O. Podgorica III, na adresi Ulica Bracana Bracanovića (pored Doma zdravlja u Podgorici) ucrtan je privremeni objekat tipa - privremeni ugostiteljski objekat pod rednim brojem 10 - Zona I”, rekli su iz Sekreterijata.

Kazali su da je Sekretarijat za komunalne poslove, na osnovu zahtjeva i Ugovora o zakupu zemljišta, odnosno lokacije za postavljanje privremenog ugostiteljskog objektam, izdao Urbanističko-tehničke uslove za njegovo postavljanje.

Iz Sekreterijata kojim rukovodi Babović su istakli da dozvola za ugostiteljski objekat traje od 15. aprila do 31. decembra tekuće godine, “odnosno dok važi program privremenih objekata na teritoriji glavnog grada”.

Bonus video: