Opština Bar: Za projekte 20 preduzetnica gotovo 100.000 eura

Raičević je kazao da je program podrške razvoju ženskog preduzetništva od uspostavljanja 2019. realizovan kroz sedam konkursa kroz koje je plasirano oko 330.000 eura nepovratnih sredstava preduzetnicama u cilju razvoja biznisa i otvaranja novih radnih mjesta

1489 pregleda 1 komentar(a)
Dodjela sredstava ženskom preduzetništvu u Baru, Foto: Screenshot/Youtube
Dodjela sredstava ženskom preduzetništvu u Baru, Foto: Screenshot/Youtube

Opština Bar dodijelila 100.000 eura budžetskih sredstava za projekte 20 preduzetnica koje su danas potpisale ugovore sa predsjednikom Opštine.

Tako je saopšteno iz te Opštine.

Kako su kazali, predsjednik Opštine, Dušan Raičević, tom prilikom primio je preduzetnice i poželio im puno uspjeha u daljem radu i daljoj saradnji sa lokalnom upravom.

Žensko preduzetništvo
foto: Screenshot/Youtube

On je poručio da je Opština identifikovala ključne izazove i potrebe žena u biznisu i na ovaj način pružila podršku kako bi zajednički podijelili teret rizika pokretanja biznisa.

Raičević je kazao da je program podrške razvoju ženskog preduzetništva od uspostavljanja 2019. realizovan kroz sedam konkursa kroz koje je plasirano oko 330.000 eura nepovratnih sredstava preduzetnicama u cilju razvoja biznisa i otvaranja novih radnih mjesta.

Iz Opštine su rekli da je Raičević podsjetio da su od prošle godine sredstva za žensko preduzetništvo u Budžetu udvostručena i iznose 100.000 eura, te da je ideja da lokalna uprava u narednih nekoliko godina plasira čak 2 miliona eura za razvoj preduzetništva u Baru, po čemu Opština Bar ostaje lider u Crnoj Gori.

"Njih je pozdravila i potpredsjednica Opštine, Tanja Spičanović, koja je bila i na čelu Komisije. Ona je poručila da će lokalna uprava uvijek biti podrška ženama, ne samo sada već i u daljem razvoju biznisa i razmjeni iskustava", kažu iz Opštine.

Pozvala ih je da aktivnim učešćem i u narednom periodu poboljšaju svojim sugestijama dalji razvoj ovog programa u Baru.

"Preduzetnice su kroz diskusiju iskazale zahvalnost Opštini na kontinuiranoj podršci, te poručile da mnoge od njih vjerovatno ne bi ni bile u mogućnosti da pokrenu svoje biznise bez ovakve podrške lokalne uprave", saopštili su iz Opštine Bar.

Kada su u pitanju dodijeljena sredstva, pet hiljada eura je dodijeljeno preduzetnici Katarini Gazdić Ilić, čiji naziv biznis ideje glasi "Osnivanje proizvodnje dekorativnih medeljaka". Isti iznos je dodijeljen Jovani Vujović, odnosno doo "Studio 24" sa biznis idejom "Studio 24 - krojački salon".

Po pet hiljada eura dobile su i preduzetnice: Mirjana Vuković sa idejom Dječije igraonice pod nazivom „Džungla“; Nikolina Kovač i njene "Edukativne radionice za djecu"; Natalia Shuraeva, odnosno, DOO „Beauty Sofia co“ sa biznis idejom "Lijepa koža naših Crnogorki"; doo "Multilingua" Tijane Kosović sa biznis idejom "Prevodilačka agencija Multilingua"; Amina Kordić i "Unapređenje i modernizacija kozmetičkih usluga"; doo „English club“ Ivane Marljukić sa njenim "Kursevima jezika"; doo "Gym sly“ Dragane Rutović sa biznis idejom "Privatne teretane 'SLY Gim'"; a preduzetnice Anica Đurović i njen doo "Melon" sa idejom "Moderno rješenje za unapređenje poslovanja" i Mirela Vulević ideje "Balans i njega tijela" dobile su redom 4.987 i 4.976 eura.

Biznis ideja "Pozamanterija „Dorin kutak“, preduzetnice Jovane Igumnović, takođe je jedna od onih koje su dobile najveći iznos od pet hiljada eura.

Potom, iznos od četiri hiljade eura dobila je Ana Đikanović tj. doo "Domaći špaj" čiji je biznis "Prodaja domaće hrane". Preduzetnica, Mila Vučićević imala je priliku da za svoj biznis "Adaptiranje brze hrane u Sutomoru - 'Garfild'" primi isti takav iznos, kao i Milena Đukić, odnosno, DOO "Narwhal" za sprovođenje biznis ideje "Produkcije filmova i reklama".

Četiri hiljade su dodijeljene i: DOO "Fokus centru" Aleksandre Bošković sa idejom "Fokus centar"; OSA "Sorriso", Sanele Zeković, biznis ideje "Osavremenjivanje stomatološke ambulante" ; P.Z.Z. "Omnidental" sa biznis idejom "Unapređenje stomatoloških usluga", Danijele Vučković; DOO "Idaa Studio" Lejle Kojić sa idejom "Ida studio za dizajn i projektovanje".

Tri hiljade eura je namijenjeno biznis ideji "Instant mama - babysitting i postpartum dula", preduzetnice Biljane Ivanović.

Bonus video: