Asanović: Struja nestala zbog poremaćaja regionalnih razmjera za koji se još ne zna uzrok

CGES i CEDIS zajedno obezbjeđuju postepeno napajanje svih postrošača u Crnoj Gori. Struja došla u Podgoricu i Budvu

240369 pregleda 574 reakcija 250 komentar(a)
Asanović, Foto: CGES
Asanović, Foto: CGES
Ažurirano: 21.06.2024. 13:47h

Izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) Ivan Asanović zvanično je kazao "Vijestima" da je usljed poremećaja regionalnih razmjera došlo do nestanka napona u na teritoriji cijele Crne Gore, osim sjevera, kao i do ispada i beznaponskih stanja većih razmjera došlo je i u zemljama okruženja - Albanija, Bosna i Hercegovina i značajan dio Hrvatske.

"Uzrok jos nije poznat, a CGES u saradnji sa kolegama iz okruženja radi na rješavanju problema i obezbjeđenju napajanja enenergijom svih potrošača u Crnoj Gori", rekao je Asanović.

On je pojasnio da je primarni cilj je da se podigne i uspostavi normalan rad prenosne mreže i intekonekcija.

"A uporedo sa kolegama iz CEDIS-a se obezbjeđuje postepeno napajanje svih postrošača u Crnoj Gori".

Električna energija se vratila u Podgoricu i Budvu.

Zbog ispada na mreži bez napajanja električnom eneregijom je skoro cijelo područje Crne Gore, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz CEDIS-a su kazali da je struja nestala zbog ispada na mreži Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

Kako prenose regionalni mediji bez struje su i veći dio Dalmacije i značajan dio Bosne i Hercegovine, uključujići i Sarajevo, Zenicu i Banja Luku.

"Slobodna Dalmacija" piše da su bez struje ostali Split, Šibenik, Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna hrvatska ostrva.

Albanski "Gazeta shqiptare" javlja da su i brojni gradovi u toj državi ostali bez struje, uključujući Tiranu, Drač, Skadar, Sarandu...

Bonus video: