Odović tvrdi da Ministarstvo nije donijelo rješenje o rušenju jedne od kuća Đukanovića, iako ga je lično potpisao

Zvanični dokument dostupan na sajtu Vlade Crne Gore potvrđuje rješenje inspektora koji je naložio rušenje objekata od od 170 kvadrata na imanju porodice Đukanović

20918 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Odović, Foto: Boris Pejović
Odović, Foto: Boris Pejović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović tvrdi da u ministarstvu nije donijeto bilo kakvo rješenje vezano za rušenje jedne od kuća bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića na porodičnom imanju u naselju Kočani u Nikšiću.

Odović je to kazao u emisiji "Perspektiva" na RTNK.

Međutim, zvanični dokument dostupan na sajtu Vlade Crne Gore potvrđuje rješenje inspektora koji je naložio rušenje objekata od od 170 kvadrata na imanju porodice Đukanović. Rješenje o rušenju drugog objekta od 89 kvadrata, poništeno je, a predmet vraćen prvostepenom organu na postupak i odlučivanje.

Janko Odović
foto: Printscreen/Vlada Crne Gore

Rješenje, koje je Odović potpisao, donijeto je 13. juna, a objavljeno na sajtu organa izvršne vlasti 20. juna.

Janko Odović
foto: Printscreen/Vlada Crne Gore

Odović je kazao da će taj resor ispoštovati svaku odluku suda vezano za rušenje jedne od kuća bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića na porodičnom imanju u Kočanima.

"Te kuće su predmet sudskog postupka. Ministarstvu su apsolutno vezane ruke sve do momenta dok sud ne kaže da li postoji ili ne mogućnost da se legalizuje i ja neću ići protiv odluka suda", istakao je Odović.

Bonus video: