Sjednica Savjeta RTCG: Nabavkom LED zida se omogućava povoljniji i kvalitetniji rad

Član Savjeta Peđa Marsenić kazao je da mu je “pomalo čudno što se emisija ('Više od ljeta') koja traje tri mjesece tehničkom omaškom izostavila iz PP Plana”

3964 pregleda 3 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Savjeta RTCG, Foto: Nikola Saveljić
Sa jedne od prethodnih sjednica Savjeta RTCG, Foto: Nikola Saveljić

Nabavaka, isporuka i instalacija led video zida za veliki studio, izmjene i dopune Programsko-produkcionog plana, pristigla dokumentacija u vezi sa odabirom novog ombudsmana Javnog servisa...

O tome su članovi Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) raspravljali na 41. sjednici održanoj putem platforme Zum (Zoom).

Predsjednik Savjeta RTCG Veselin Drljević rekao je da su iz više navrata raspravljali o nabavci najpovoljnijeg led zida za veliki studio.

Isidora Raičević, nadležna za javne nabavke u Javnom servisu, kazala je da se ovaj postupak više puta neuspješno raspisivao.

Ona je kazala da od februara imaju samo jednu, najpovoljniju ponudu. Kazala je da su firme koje su se prijavile proceduralno ispoštovale uslove i “što se njih tiče mogu da idu dalje”.

Stigla prava ponuda

Pomoćnik generalnog direktora za tehniku Javnog servisa Dejan Vujović je izrazio zadovoljstvo što “konačno imaju pravu ponudu”.

“Tražili smo puno specifičnih karakteristika samog zida, jer on treba da opsluži velik studio. Važno nam je bilo da ne grije previše, da mu je rok trajanja što duži”, kazao je Vujović, dodajući da je “ovo izuzetno bitna investicija za RTCG”.

On je kazao da Javni servis trenutno iznajmljuje video zid za koji izdvajaju određena sredstva.

Drljević je pitao čije su “servisne obaveze u slučaju da se desi nepredviđena servisna greška”.

Vujović je istakao da je u specifikacijama naglašeno da led zid mora imati više rezervnih panela.

“Za prethodni zid nijedan panel nijesmo mijenjali. Svaki radi perfektno. Osim panela, dobijamo rezervna napajanja I same diode. Imamo sreće što imamo jako dobar servis...”, kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, oprema za led zid dolazi iz Kine.

Članica Savjeta RTCG Amina Murić kazala je da je dobro što raspravljaju o LED zidu koji iznosi oko pola miliona eura.

“Nabavkom nam se omogućuje povoljniji i kvalitetniji rad. Na ovaj način ćemo vršiti određene uštede. Kroz sami finansijski plan smo odobrili ovu javnu nabavku. Kad su ovakve nabavke u pitanju, važno je da javnost bude upoznata sa kompletnom procedurom”, ocijenila je Murić.

Vujović je kazao da proizvođač daje garanciju za led zid u trajanju od godinu dana i da svaki kvar popravi o svom trošku.

Član Savjeta Naod Zorić pitao je da li je ekonomičnije da RTCG nastavi sa iznajmljivanjem led vide zida.

Vujović mu je odgovorio da ne zna tačnu cijenu iznajmljivanja zida, kao i da ne zna za koliko će se tačno novi led zid otplatiti.

Savjet RTCG je, sa pet potvrdnih glasova, dao zeleno svjetlo najpovoljnijem led video zidu.

Čude se što je emisija izostavljena iz PP plana

Oni su, tokom sjednice, raspravljali i o promjeni Programsko-produkcionog (PP) plana.

Član Savjeta Peđa Marsenić kazao je da mu je “pomalo čudno što se emisija ('Više od ljeta') koja traje tri mjesece tehničkom omaškom izostavila iz PP Plana” “'Više od ljeta' je emisija koja ide već nekoliko godina. Tehnička greška ili omaška za emisiju koja traje tri mjeseca je pomalo neprihvatljiva”, kazao je on.

Direktor Televizije Crne Gore Milan Knežević kazao da ta emisija ide godinama, ali da ide kao dio šireg programskog sadržaja.

On je kazao da ona ide u sklopu šireg sadržaja programskog plana crnogorskog Javnog servisa.

Članovi Savjeta su prihvatili i ovu tačku dnevnog reda.

Predrag Marsenić, jedan od članova Savjeta, je , u okviru tačke "Razno", pitao “dokle su stigli sa dokumentacijom vezanom za izbor Ombudsmana RTCG”.

Balša Milić, iz pravne službe Javnog servisa, kazao je da je do subote otvoren konkurs.

“Pristigla je jedna prijava i to od gospodina Todora Brajkovića”, kazao je Milić.

Bonus video: