Za zeleniji centar Podgorice

Gradsko preduzeće sadi duž Bulevara Ivana Crnojevića

5503 pregleda 3 komentar(a)
Radovi će trajati do kraja sedmice, Foto: Nikola Saveljić
Radovi će trajati do kraja sedmice, Foto: Nikola Saveljić

Ozelenjavanje zelenih površina duž Bulevara Ivana Crnojevića započeto je juče, a ako vremenski uslovi dozvole, nova zelena oaza u centru grada biće završena do kraja sedmice, kazala je “Vijestima” kazala menadžerka za odnose sa javnošću podgoričkog preduzeća “Zelenilo”, Milica Vukčević.

Naglasila je da ozelenjavanje podrazumijeva uklanjanje površinskog sloja neplodne zemlje i šuta, kao i nasipanje novog sloja humusne zemlje.

“... Ugradnju sistema za navodnjavanje i sadnju žive ograde, te sjetvu i formiranje travnjaka”, kazala je Vukčević.

Prema njenim riječima, ukupna vrijednost investicije iznosi oko 10.000 eura.

“Kada je riječ o investicionim aktivnostima, ‘Zelenilo’ nastavlja sa intenzivnim ozelenjavanjem Glavnog grada, a sve u cilju stvaranja ljepših uslova za život i rad u Podgorici. U tom smislu ove nedjelje realizuju se radovi na rekonstrukciji dječijeg igrališta u Ulici Oktobarske revolucije, pejzažnom uređenju na uglu Ulice Bracana Bracanovića i Bulevara Josipa Broza Tita (u neposrednoj blizini Službe za zaštitu i spasavanje Glavnog grada), kao i na izgradnji parka u Zagoriču u Ulici Nikole Tesle”, kazala je Vukčević.

Ističe da će to preduzeće nastaviti sa ozelenjavanjem i uređenjem Podgorice.

“...Kako većih tako i manjih zelenih površina, a sve kako bi Podgorica bila zaista lijep i zelen grad, u kojem će građani iz svih djelova grada imati kvalitetne sadržaje za odmor, rekreaciju, druženje, šetnju ali i igru najmlađih”, zaključuje Vukčević.

Bonus video: