Jedanaesti kontingent VCG završio misiju u Letoniji

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Zoran Lazarević zahvalio je vojnicima na trudu, posvećenosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom izvršenja jednog od najvažnijih zadataka

2345 pregleda 0 komentar(a)
Sa ceremonije u kasarni “Milovan Šaranović”, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa ceremonije u kasarni “Milovan Šaranović”, Foto: Ministarstvo odbrane

Jedanaesti kontigent Vojske Crne Gore (VCG) koji je se vratio iz NATO misije eFP u Letoniji, zvanično je danas dočekan na ceremoniji u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Zoran Lazarević zahvalio je vojnicima na trudu, posvećenosti i profesionalizmu koji su pokazali tokom izvršenja jednog od najvažnijih zadataka.

"Vi ste najveći ponos naše vojske i države. Svojim radom u bazi u Letoniji doprinijeli ste zajedničkim naporima Alijanse u očuvanju mira i odvraćanju prijetnji na njenom istočnom krilu, pokazavši visok nivo obučenosti i spremnosti", kazao je Lazarević.

Iz Ministarstva su rekli da su tokom misije, pripadnici jedanaestog kontingenta VCG u eFP stekli značajno iskustvo, koje će primijeniti u daljem radu u svojim jedinicama, čime se jačaju i kapaciteti crnogorske vojske.

Navodi se da su od njih dužnost preuzeli pripadnici dvanaestog kontingenta VCG, koji će, kao i njihovi prethodnici, obavljati izviđačke dužnosti u sklopu multinacionalne borbene grupe.

„Pripadnici VCG su, kao i njihovi prethodnici, pored brojnih vojničkih zadataka, postizali i druge vrijedne rezultate, u sportskim disciplinama, ali se isticali i po primjerenom i časnom ponašanju u multinacionalnoj sredini“, kaže se u saopštenju.

Lazarević je istakao da će VCG nastaviti da aktivno učestvuje u NATO misijama i aktivnostima, čime se potvrđuje da je Crna Gora kredibilna članica, posvećena očuvanju vrijednosti Sjevernoatlantskog saveza.

Bonus video: