Raičević i Nimanbegu: Jačanje saradnje i zajedničke aktivnosti u interesu kvaliteta života građana

Glavne teme razgovora obuhvatale su rad na zajedničkim projektima i aktivnosti usmjerene na rješavanje zajedničkih prepreka i izazova sa kojima se suočavaju Bar i Ulcinj

5261 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Bar
Sa sastanka, Foto: Opština Bar

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Bar Branislavom Nenezićem, i saradnicima, sastao se danas predsjednikom Opštine Ulcinj Gencijem Nimanbeguom, predsjednicom Skupštine opštine Ulcinj Ivanom Popović, i njihovim saradnicima.

Ovaj sastanak predstavljao je važnu priliku za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse između rukovodstava dvije susjedne opštine, kao i za jačanje međusobne saradnje, piše u zajednočkom saopštenju ove dvije loklane samouprave.

Kako su kazali, glavne teme razgovora obuhvatale su rad na zajedničkim projektima i aktivnosti usmjerene na rješavanje zajedničkih prepreka i izazova sa kojima se suočavaju Bar i Ulcinj.

"Sagovornici su detaljno razmatrali pitanja iz oblasti saobraćajne infrastrukture, turizma i valorizacije turističkih potencijala, s posebnim fokusom na područje Skadarskog jezera kao očuvanog prirodnog bogatstva. Takođe, dogovoreno je da će dvije opštine raditi na jačanju administrativnih kapaciteta i razmatrane su konkretne mogućnosti za unapređenje turističkih potencijala i saradnje", naveli su.

Na sastanku je, po njihovim riječima, posebno naglašen značaj ovakvih susreta za još snažnije povezivanje dva grada koja su kroz istoriju čvrsto povezana. Dogovoreno je da ovakvi susreti postanu redovna praksa, kako bi se efikasnije rješavali svakodnevni problemi i izazovi sa kojima se suočavaju naši sugrađani.

Bonus video: