Predstavljen komplet za predškolsko obrazovanje "Čitam, pišem, istražujem, stvaram s Figom"

Komplet se sastoji od radnih listova za razvijanje predčitalačkih vještina, radne mape za likovno izražavanje, multimedijalnog CD-a sa 33 audio zapisa

3025 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Jelena Kočanović
Foto: Jelena Kočanović

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva (ZUNS) je zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) danas predstavio komplet za predškolsko obrazovanje "Čitam, pišem, istražujem, stvaram s Figom".

Ovaj komplet je, kako navode iz tog resora komplet radnih listova za predškolski uzrast, "koji na najjednostavniji način podstiče djecu na razmišljanje i kreativno učenje".

Komplet za predškolsko obrazovanje
foto: Jelena Kočanović

Cijena kompleta je 13,58 eura, a kako su objasnili iz ZUNS-a, postoji mogućnost plaćanja na rate.

Komplet se sastoji od radnih listova za razvijanje predčitalačkih vještina, radne mape za likovno izražavanje, multimedijalnog CD-a sa 33 audio zapisa.

Vršiteljka dužnosti (v.d.) direktorice Direkotrata za predškolsko i osnovno obrazovanje, Svetlana Drobnjak kazala je da će saradnja između MPNI i ZUNS-a uvijek biti u korist učenika, kao i da su vaspitačice i učiteljice u predškolskom uzrastu jako važne za razvoj djeteta.

Sa događaja
Sa događajafoto: Jelena Kočanović

Direktorica ZUNS-a, Aleksandra Hajduković, je kazala da se nada da će rezultati biti bolji od onih prije deset godina kada je ovaj program i započet.

"Svjesni smo kvaliteta ovog nastavnog sredstva jer je jedini materijal odobren za predškolski uzrast. Komplet će krenuti sa upotrebom u septembru u svim vrtićima u Crnoj Gori", kazala je Hajduković.

Odgovorni urednik ZUNS-a, Lazo Leković kazao je da "duguju zahvalnost trenutnoj administraciji jer su ih čuli i da je odsustvo ovakvog kompleta već deset godina poraz društva".

Leković
Lekovićfoto: Jelena Kočanović

Bonus video: