Ulcinj: Finalni asfalt do kraja sedmice?

Nestabilna politička situacija usporila radove u Ulcinju, kasnili i izvođači radova

2652 pregleda 2 komentar(a)
Ulice još neasfaltirane, Foto: Samir Adrović
Ulice još neasfaltirane, Foto: Samir Adrović

Asfaltiranje ulica u Ulcinju, koje su bile raskopane zbog postavljanja vodovodnih i kanalizacionih cijevi, trebalo bi da počne tokom ove sedmice.

“To su finalni radovi. Juče i prekjuče su rađene pripreme, a očekujemo da odmah nakon toga počne asfaltiranje ulica kod CEDIS-a, u Bijeloj Gori, kod Eko pumpe, kod kružnog toka na ulazu u grad iz pravca Vladimira, kod Palme...”, kazao je “Vijestima” sekretar za investicije Minir Karamanaga.

Naveo je da je glavni razlog kašnjenja u izvođenju radova bila nestabilna politička situacija tokom maja i juna kada nije došlo do planirane rotacije na funkcijama predsjednika Opštine i Skupštine. Zbog toga je formirana nova većina koja još nije preuzela sve funkcije u Opštini i javnim preduzećima.

Ulice još neasfaltirane
Ulice još neasfaltiranefoto: Samir Adrović

“U tom nestabilnom političkom vremenu, ja sam cijeli mjesec kao sekretar investicija bio razriješen dužnosti. Sigurno je to usporilo radove, ali odgovornost je i na samim izvođačima radova, koji nijesu poštovali rokove. Stvarno nismo planirali da krajem juna asfaltiramo ulice u užem dijelu grada jer smo radove počeli u septembru prošle godine”, kazao je Karamanaga navodeći da je i jedan od razloga kašnjenja nedostatak bitumena u cijelom regionu u posljednjih nekoliko dana.

Asfaltiranje ulica će obaviti firma “Carinvest”, koju je angažovala Italijanska kompanija “Spiga”. Italijani privode kraju projekat izgradnje fekalne i atmosferske kanalizacione mreže za naselja Kodre, Bijela Gora, Totoši i Donja Bratica, vrijednog oko pet miliona eura od kreditnih sredstava uzetih kod Evropske investicione banke(EIB).

“Kompanija ‘MPP Jedinstvo’ iz Srbije, iako je i ona kasnila, ranije je završila poslove oko asfaltiranja ulica u gradu, a za te potrebe angažovala je firmu “Putevi” Bar”, kazao je Karamanaga.

“Jedinstvo” u Ulcinju radi na realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, vrijednog 20 miliona eura. Novac za realizaciju projekta obezbijeđen je kreditom kod Njemačke razvojne banke (KfW).

Radove na realizaciji projekata, kompanije će nastaviti u ruralnim djelovima grada, s obzirom da je na snazi odluka o zabrani izvođenja radova u užem gradskom jezgru.

Bonus video: