Nema zainteresovanih da rade sa Opštinom Budva

Lokalna uprava Budve poništila deset tendera vrijednih više od 5,5 miliona eura, iako je Opština Budva solventna i uredno izmiruje obaveze, Investicioni ciklus ove godine vrijedan je 20 miliona eura

83727 pregleda 63 reakcija 13 komentar(a)
Radovi u centru Budve, Foto: Vuk Lajović
Radovi u centru Budve, Foto: Vuk Lajović

Građevinske kompanije nisu zainteresovane da učestvuju na tenderima koje raspisuje Opština Budva, jer i pored činjenice da je riječ o atraktivnim investicionim projektima, to nije izazvalo interesovanje crnogorskih firmi da se prijave.

To proističe iz deset odluka koje je donijela potpredsjdnica Opštine Jasna Dokić, poništavajući tendere jer nije bilo zainteresovanih firmi.

Riječ je o investicionim projektima čija ukupna vrijednost prelazi pet i po miliona eura, ali iako je Opština Budva solventna i uredno izmiruje obaveze, ipak to nije bilo dovoljno da se neko prijavi.

Dokić je početkom juna donijela odluku o poništenju postupka javne nabavke za ustupanje izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice u naselju Dubovica na periferiji Budve. Procijenjena vrijednost tog investicionog projekta je 903.112 eura.

“U skladu sa članom 140 zakona o javnim nabavkama poništava se postupak izgradnje saobraćajnice S-27 Dubovica sa kompletnom infrastrukturom jer nije podnijeta nijedna ponuda” piše u odluci koju je donijela Dokić a u koju su “Vijesti” imale uvid.

Dokić je, pozivajući se na zakonske odredbe, takođe donijela i odluku o poništenju postupka javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača koje je trebalo da se povjere radovi na izgradnji saobraćajnice S 53-53 u Bečićima sa kompletnom infrastrukturom. Vrijednost tih radova je 330 hiljada eura.

Nije bilo zainteresovanih ni na tenderu za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnice kod gradskog groblja u naselju Potkošljun sa kompletnom infrastrukturom, za koje je Opština Budva iz svoje kase opredijelila 495.867 eura.

Dokić je donijela i odluku o poništenju otvorenog postupka javne nabavke za ustupanje izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice S-44 Podličak III faza, naselju iznad Miločera. Vrijednost radova je 99.173 eura.

Tender je poništen jer nije bilo zainteresovanih za izgradnju distributivnog rezervoara za vodu u naselju Kuljače iznad Svetog Stefana, za koje je iz budžeta opredijeljeno 512.396 eura.

“Poništava se postupak javne nabavke po tenderskoj dokumentaciji za otvoreni postupak javne nabavke ustupanje izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice u Buljarici sa kompletnom infrastrukturom”, piše u odluci koju potpisuje Dokić.

Za izgradnju te saobraćajnice lokalna samouprava je opredijelila 1.239.669 eura.

Ni tender za izgradnju saobraćajnice u budvanskom naselju Bijeli do, procijenjenog iznosa 743.801 euro, nije izazvao interesovanje kompanija zbog čega je Dokić donijela odluku o poništenju.

Poništen je i tender za izbor izvođača radova za izgradnju atmosferske kanalizacije u budvanskom naselju Babin do. Procijenjena vrijednost ovih radova bila je 495.867 eura.

“Poništava se postupak javne nabavke za otvoreni postupak za ustupanje izvođenja radova na izgradnji pumpne stanice u Rafailovićima, procijenjene vrijednosti 454.545 eura”, piše u odluci donijetoj 20. juna.

Poništen je i postupak nabavke za ustupanje radova na iscrtavanju autobuskih stajališta, taksi stajališta i parking mjesta za osobe sa invaliditetom, za koje je bilo izdvojeno 25 hiljada eura.

Opština Budva je gotovo godinu i po tražila izvođača radova za najveći investicioni projekat, koji se trenutno privodi kraju - rekonstrukcija glavnih gradskih ulica, Mediteranske i 22. novembra, koja košta građane metropola turizma tri miliona eura. Naime, u dva navrata je tender poništavan jer nije bilo zainteresovanih, da bi kasnije Opština Budva ugovor zaključila sa najvećom građevinskom kompanijom u Crnoj Gori, podgoričkim Bemaxom.

Investicioni ciklus koji Opština Budva ove godine namjerava da realizuje vrijedan je 20 miliona eura.

Bonus video: