Mugoša: Ko će odgovarati za nezakonito otpuštanje doktora Kavarića?

"Uvijek sam govorio da politička pripadnost ne čini doktora boljim ili lošijim, nego rezultati njegovog rada", kazao je poslanik Socijaldemokrata

5221 pregleda 14 komentar(a)
Boris Mugoša, Foto: Savo Prelević
Boris Mugoša, Foto: Savo Prelević

Nakon što je Vrhovni sud potvrdio odluku Višeg suda da je rješenje o prekidu radnog odnosta doktora Nebojše Kavarića nezakonito, odnosno da mu je nazakonito uručen otkaz, potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) i šef poslaničkog kluba te partije u crnogorskom parlamentu Boris Mugoša pitao je da li će odgovarati oni koji su to sprovodili.

Kavarić je izgubio posao pedijatra nakon što mu je istekao mandat direktora Doma zdravlja Podgorica 2021. godine. On je tužio Dom zdravlja, Osnovni sud je odbio njegovu žalbu, ali je presudom Višeg suda odluka preinačena.

"I što ćemo sad sa odgovornošću, posebno onih koji su sve ovo sprovodili i onih koji su na sve ovo žmurili… Isti ti nam i sada dijele lekcije o vladavini prava i generalizujući određene pojave lijepe svakom razne nemoralne etikete i slično", napisao je Mugoša na Twitteru.

On je podsjetio da je 2021. u više navrata upozoravao novu vlast da "zbog nevjerovatnih poriva revanšizma ne lišavaju javni zdravstveni sistem niti jednog ljekara, a kamoli nekoga dokazane stručnosti kao što je pedijatar Kavarić", dodao je poslanik SD-a.

"Nažalost, primijetio sam tada u javnosti i neke reakcije zadovoljstva što dr Kavarić dobio otkaz, bazirane na uskopolitičkim porivima, što je još jedan pokazatelj ozbiljnog iščašenja društvenog ambijenta.

Uvijek sam govorio da politička pripadnost ne čini doktora boljim ili lošijim, nego rezultati njegovog rada. Ako je bilo grešaka u prošlosti kod kadriranja u zdravstvu, a bilo je, ne mogu se ispraviti novim greškama, kojih je sijaset bilo nakon avgusta 2020. Tako se Crna Gora ne mijenja nabolje, a morala bi", zaključio je Mugoša.

Bonus video: