Arsović: Pumpna stanica Farmaci nije obezbijeđena na valjan način i uopšte se ne održava

Postavlja se pitanje kakvu su građani vodu pili u prethodnom periodu, kazao je odbornik DPS-a

2284 pregleda 1 komentar(a)
Jedna od fotografije koje je objavio odbornik DPS-a, Foto: x.com/arsovicvladan
Jedna od fotografije koje je objavio odbornik DPS-a, Foto: x.com/arsovicvladan

Vladan Arsović, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici, kazao je da pumpna stanica Farmaci nije obezbijeđena na valjan način i da se uopšte ne održava.

Zato se, kaže, postavlja pitanje kakvu su građani vodu pili u prethodnom periodu.

"Nakon saznanja da voda nije za piće za građane koji se snabdijevaju sa Pumpne stanice Farmaci, uz prikrivanje laboratorijskih rezultata, koji su po zakonu morali biti objavljeni, lično sam se uvjerio u kakvom je stanju pomenuta PS", objavio je Arsović na Iksu.

"Kada vidite razvaljen prozor, prljavštinu, činjenica da svako može da pristupi samoj lokaciji i uz to znate da se i voda ne hloriše ko zna od kad, jer je u kvaru uređaj za automatsko doziranje kod hlorisanja, ne treba da čude katastrofalni bakteriološki rezultati testiranja vode", dodaje on.

Pozvao je nadležne u gradskom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" da se "ne igraju sa životima" građana, već da "obavijeste nadležne i javnost o problemu, što su dužni i po zakonu i da urade nešto po pitanju saniranja kvarova i ogromnih propusta".

"Uz to, nadam se da, iako su pokušali da prikriju havariju sa otkinutom pumpom iza restorana Šume koja je završila na dnu bunara, rade na tome da saniraju kvar tj. da su u procesu nabavke nove pumpe, jer je njen rad najpotrebniji, upravo u ovim ljetnjim mjesecima", naveo je Arsović.

Kazao je da će posjetiti i preprepumpnu stanicu Iverak, "kako bismo utvrdili kakvo je stanje sa rezervoarom, uz nadu da je već uzet uzorak za ispitivanje vode, jer nakon nekih saznanja od mještana Pipera, sumnjam u i njenu ispravnost".

"S tim u vezi, pozivam građane da svi zajedno zaustavimo ovaj haos koji vlada u preduzeću Vodovod, da prijavite sve nepravilnosti i da pokušamo da zaštitimo zdravlje svih nas, jer očigledno u Vodovodu i gradskoj upravi ne mare mnogo za to", zaključio je odbornik DPS-a.

Bonus video: