Nišavić: Arsović nastavlja netačnim informacijama da zbunjuje javnost

"...Iako su inženjeru i odborniku Arsoviću u Vodovodu redovno upisivani prekovremeni sati i stimulacije od 20 odsto, ali ne za inženjerski doprinos, već za postignute rezultate u improvizovanom štabu DPS-a"

4439 pregleda 1 komentar(a)
Nišavić, Foto: TV Vijesti
Nišavić, Foto: TV Vijesti

Odbornik Demokratske partija socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović nastavlja da netačnim informacijama zbunjuje javnost i daje golove, samo što je promašio stranu terena na kojoj debituje, saopštio je izvršni direktor "Vodovoda i kanalizacija" Aleksandar Nišavić.

On je reagovao na Arsovićevu izjavu da pumpna stanica Farmaci nije obezbijeđena na valjan način i da se uopšte ne održava.

"Kako bismo bivšem kolegi Arsoviću sa svojim saborcima i partijskim aktivistima iz Vodovoda olakšali trud da svoj dugogodišnji nerad i ohol odnos prema ovako bitnom sistemu predstave kao tuđi nedostatak, javnosti dostavljamo fotografije sa ostalih pumpnih stanica, koje su zabilježene u trenutku dolaska novog menadžmenta, a koje ukazuju na izraženu nebrigu i izostanak održavanja ovako bitnih objekata, dok je u neke u njih uloženo više stotina hiljada eura", kazao je Nišavić.

Kazao je da je zatečeno stanje katastrofalno, "a čiju sanaciju smo započeli raspisivanjem tendera za nabavku i ugradnju elektro i hlorne opreme, te remontom i nabavkom rezervnih pumpi, kako ne bi dolazilo do čestih zastoja u radu stanica".

"Takođe, u narednom periodu ćemo ući u sanaciju objekata, čija otvorena vrata odbornik Arsović fotografiše dok se iza njih kvarovi u ovako zapuštenim sistemima uz velike napore rješavaju. Da napomenemo da za dobar dio tih objekata ne postoji ni obavezna građevinska dozvola za građenje, iako su inženjeru i odborniku Arsoviću u Vodovodu redovno upisivani prekovremeni sati i stimulacije od 20 odsto, ali ne za inženjerski doprinos, već za postignute rezultate u improvizovanom štabu DPS-a", navodi Nišavić.

"Da odbornik Arsović nije dio požrtvovanih stručnjaka koji su godinama od ovako važnog sistema pravili partijsku ćeliju DPS-a i otpisivali dugovanja podobnim potrošačima u milionskim iznosima, možda bi mu i povjerovali u to da je novi menadžment za osam mjeseci uspio da dovede Društvo u ovako tešku situaciju. Ali pošto znamo da je u pitanju neko ko je dok je radio u Vodovodu bio stalni član improvizovanih izbornih štabova DPS-a, te da su ovu instituciju i njene resurse konstantno zloupotrebljavali i krčmili za potrebe izbornih rezultata, pozivamo još jednom odbornika Arsovića da stane,okrene se oko sebe, zamisli, i dobro provjeri na kojoj strani terena se nalazi i kome daje (auto)golove", zaključuje Nišavić.

Bonus video: