Ambasada Slovenije donirala "Zelenilu" računarsku opremu

"Zadovoljstvo mi je što ambasadorka Gradišnik dijeli moje mišljenje da je zaštita životne sredine ključan faktor za bolje sjutra te iskazujem nadu da će se ova saradnja i u budućnosti nastaviti kroz razne projekte ozelenjavanja Glavnog grada"

4224 pregleda 2 komentar(a)
Gradišnik i Krivokapić, Foto: Zelenilo d.o.o. Podgorica
Gradišnik i Krivokapić, Foto: Zelenilo d.o.o. Podgorica

Ambasada Slovenije donirala je "Zelenilu" računarsku opremu za potrebe ostvarivanja bržeg i efikasnijeg poslovanja, saopšteno je iz "Zelenila".

Izvršni direktor "Zelenila" Petar Krivokapić sastao se sa ambasadorkom Slovenije, Bernardom Gradišnik, a tom prilikom su, navodi se, razmijenili važna iskustva i namjere da se u narednom periodu intezivira saradnja po pitanju očuvanja životne sredine.

"Ova, za nas, vrijedna donacija doprinijeće lakšem i bržem poslovanju 'Zelenila', a saradnja sa Ambasadom Republike Slovenije pospješiće poslovanje i na drugim poljima. Zadovoljstvo mi je što ambasadorka Gradišnik dijeli moje mišljenje da je zaštita životne sredine ključan faktor za bolje sjutra te iskazujem nadu da će se ova saradnja i u budućnosti nastaviti kroz razne projekte ozelenjavanja Glavnog grada", kazao je Krivokapić.

Gradišnik je izrazila zadovljstvo što je ambasada donacijom pomogla "Zelenilu".

"Složili smo se da zajedno radimo na tome da se u Podgorici osnuje park koji će biti bogat lipama", rekla je ona.

Istakla je da je "list lipe simbol Slovenije, a kao medonosna vrsta stabla može dati veliki doprinos očuvanju životne sredine."

"Ambasada Republike Slovenije raspoložena je da pomogne u izgradnji novog parka koji će biti prepoznatljiv po lipama, a koji će biti dom jednom od najvažnijih i najkorisnijih insekata, pčelama", saopštili su iz "Zelenila".

Ambasadorka je takođe, kako su rekli, podsjetila da je na inicijativu Slovenije, 20. maj bio proglašen Svjetskim danom počela i da Slovenija ovaj datum svake godine obilježava širom svijeta, pa i u Crnoj Gori, "pa bi bilo lijepo da do tog datuma sledeće godine pokušamo realizovati ovaj projekat".

"Ambasadorka je istakla zadovoljstvo zbog saradnje sa 'Zelenilom' i izrazila nadu da će se zajednički projekti kojima ćemo doprinositi očuvanju životne sredine i unapređenju urbanih zelenih površina biti nastavljeni", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: